Wil je voor een klassiek geboortekaartje gaan, maar wel volgens de trend van nu? Wij laten je zien wat nu eigenlijk een klassiek geboortekaartje is en hoe die stijl in deze tijd past.

Klassiek

Klassiek betekent ook zoiets als ‘volgens de gewoonte’. Dat wil zeggen dat je van een ‘normaal’ geboortekaartje houdt, zonder al te veel poespas. Maar hoe ziet een klassiek kaartje er eigenlijk uit?

Klassiek geboortekaartje

Een klassiek kaartje is vaak licht of juist heel donker van kleur. De kleuren zijn vaak als neutraal aan te duiden. Op het kaartje staat meestal alleen de naam en de geboortedatum met een klassiek krullerig of schreefletter. Heel af en toe wordt er een lijntje, een strikje of een simpele illustratie toegevoegd. Maar hoe kun je een klassiek kaartje nu combineren met de trends van nu?

Huidige trend

Vaak wordt het woord klassiek geassocieerd met oudbollig, maar dat hoeft helemaal niet. In de huidige trend zien we veel kaartjes die een klassieke, maar toch trendy uitstraling hebben. Om het oudbollige een beetje achter je te laten, kun je kiezen voor:

  • een schreefloze letter, in plaats van een schreefletter. Dat geeft een meer jeugdige uitstraling
  • een net niet egale achtergrond, waardoor de kaart iets speelser wordt
  • letters met goudfolie, dat geeft de kaart ook gelijk een hele chique uitstraling
  • een iets meer gedetailleerde illustratie, dat past mooi in de trend van nu
  • een combinatie met een klassieke print, zoals de bloemenprint. Zo heb je toch een unieke kaart
Wij hopen dat je op deze manier jouw ideale klassieke geboortekaartje kunt samenstellen in ons kaartenprogramma!