Wanneer ga je een geboortekaartje uitzoeken? Je hebt waarschijnlijk al heel veel spulletjes aangeschaft voor de kleine en het duurt niet lang meer voor de kleine zich aandient. Je kunt de weken misschien al op twee handen tellen. Spannend hoor! Maar is het al tijd geworden voor het uitzoeken van je geboortekaartje?

Wanneer moet ik beginnen?

De meeste (toekomstige) ouders beginnen met het kijken naar een geboortekaartje vanaf de 30ste week van de zwangerschap. Dat lijkt ons ook verstandig, omdat je dan nog alle tijd hebt. We adviseren je om eerst eens rustig samen te kijken naar wat er allemaal aan geboortekaartjes aangeboden wordt.

We raden je aan om rond week 34 van de zwangerschap een proefdruk te bestellen van je geboortekaartje. Dan heb je nog ruim de tijd om aanpassingen door te voeren, mocht dat nodig zijn.

Hoe begin ik?

Maak samen (of eerst los van elkaar) een bord op Pinterest of een collage op je telefoon van kaartjes die je erg leuk vindt. Bespreek met elkaar hoe jullie droomkaart er ongeveer uit moet komen te zien. Bedenk vervolgens hoe je het wilt aanvliegen. Je kunt je eigen geboortekaartje samen stellen met ons eenvoudige kaartenprogramma. Je kunt er ook voor kiezen om het ontwerpen helemaal uit handen te geven en een ontwerp op maat bestellen.

wanneer geboortekaartje uitzoeken
Laatste aanpassingen

Net na de geboorte, meestal dag 2 of 3, krijg je ineens in de gaten dat de geboortekaartjes nog verstuurd moeten worden. Als je jouw kaart in ons kaartenprogramma gemaakt hebt, kun je die in jouw account vinden en kun je de laatste gegevens aanvullen/wijzigen/toevoegen. Denk aan:

  • Geboortedatum
  • Geboortetijdstip
  • Gewicht
  • Lengte
  • Naam(wijziging)

Als je jouw kaarten maakt met ons kaartenprogramma en ze voor 18.00 uur besteld, heb je ze de volgende dag al in huis!

Succes met het uitzoeken van jouw geboortekaartje!