14 dingen die je moet weten voor je jouw geboortekaartje kiest | Studio Hemelsblauw
Studio Hemelsblauw > 14 dingen die je moet weten voor je jouw geboortekaartje kiest | Studio Hemelsblauw

14 dingen die je moet weten voor je jouw geboortekaartje kiest | Studio Hemelsblauw

In dit artikel delen we alle tips die je kunt gebruiken bij het uitzoeken van je geboortekaartje:

1. Desktop

We adviseren je om plaats te nemen achter je computer/laptop. Het grote beeldscherm zorgt ervoor dat je makkelijker kunt werken met onze editor. Je hebt meer werkruimte en de editor ziet er anders uit en is daarmee overzichtelijker dan op je mobiel of tablet.

2. Account

We adviseren je om een account aan te maken op onze website. We laten je in het artikel '5 redenen om een account aan te maken' weten waarom we dat aanraden.

3. Inspiratie

We delen artikelen die je helpen bij het ontwerpen, bestellen, verzenden van de geboortekaartjes. Daarnaast delen we ook allerlei inspiratie die van pas kan komen bij het uitzoeken van geboortekaartjes. We raden je aan om deze artikelen te lezen!

4. Favorieten

We adviseren je om favorieten op te slaan. Dit doe je door bij de kaartjes op het hartje te klikken. Ze komen nu in je account bij 'eigen collectie' te staan. Kom na een paar dagen nog een terug naar onze website en kijk of dit nog steeds je favorieten zijn. Op deze manier kun je ontdekken welke kaartjes echt je favoriet blijven.

5. Ontwerpen

Ga met de kaartjes aan de slag. Maak je meest favoriete kaartje helemaal eigen. Verander de naam (als je die al weet), vul je eigen gegevens in, kies kleuren die je aanspreken, voeg eventueel afbeeldingen of foto's toe etc. Op deze manier kun je je beter voorstellen hoe jullie geboortekaartje eruit komt te zien straks. Wil je weten hoe onze editor werkt? Klik dan hier!

6. Kleur

Het kan best ingewikkeld zijn om de juiste kleuren te kiezen voor je ontwerp. Via onze Pinterestpagina vind je een bord vol met kleurpaletten of lees onze artikelen over kleur. Dit kan je goed op weg helpen!

7. Proefdruk

Als je tevreden bent over je ontwerp en je denkt erover die als geboortekaartje te gaan bestellen. Maak dan een proefdruk! Dat lijkt overbodig, maar dat is het echt niet. Er kan van alles anders zijn dan dat je zou verwachten. De tekst kan te groot, te klein of bijvoorbeeld moeilijk leesbaar zijn. De kleur kan door het afdrukken anders uitpakken. De foto of afbeelding die je gekozen hebt kan kwalitatief niet goed genoeg zijn etc. Laat dus altijd een proefdruk maken en pas aan.

8. Enveloppen

Bestel bij je proefdruk (gratis) een pakketje met papiersoorten en envelopstaaltjes. Op deze manier kun je bij je proefdruk kijken welke kleur envelop mooi zal staan. Bestel je enveloppen vooraf, zodat je ze alvast kunt voorzien van een adres.

9. Papiersoorten

Als je tevreden bent over je ontwerp en je maakt geen gebruik van foliedruk (die kan maar op één papiersoort gedrukt worden) dan adviseren we je om de kaart op meerdere papiersoorten te laten drukken. Je kunt dan zien op welk papier je geboortekaartje het beste uitkomt.

10. Nog naar wens?

Kijk gedurende je zwangerschap steeds even naar je uiteindelijke kaartje. Het komt vaak voor dat vrouwen aan het einde van de zwangerschap ineens iets anders willen 😅 Dan kun je dat maar beter eerder zien dan op het moment dat je het kaartje wilt bestellen.

11. Opslaan

Sla de definitieve versie van de kaart op met een duidelijke naam. Zorg ervoor dat als straks iemand anders het uiteindelijke kaartje gaat bestellen, dat het duidelijk is welk kaartje de goede is. Je kunt eventueel de andere kaarten verwijderen uit je eigen collectie om verwarring te voorkomen.

12. Controleren

Controleer voordat iemand de kaartjes besteld het volgende:

- overal staat de naam van het kindje goed vermeld

- de geboortedatum is aangepast en ook het jaartal is juist

- het gewicht en de lengte zijn goed aangepast (geen 3500 kg in plaats van gram, geen 53 m in plaats van cm)

- de adresgegevens zijn juist

13. Bestellen

De kaartjes kunnen besteld worden. Houd je mail en telefoon in de gaten na de bestelling. Mocht er namelijk iets niet kloppen of niet goed gegaan zijn, dan nemen we via de mail of Whatsapp contact met je op.

14. Blij met de kaartjes?

We vinden het heel leuk om een fotootje te ontvangen van het kaartje met (een detail van) jullie baby 🤩😍

Veel ontwerpplezier!