Folie op het geboortekaartje? Dit zijn de do's and don'ts
Studio Hemelsblauw > Folie op het geboortekaartje? Dit zijn de do's and don'ts
Folie op het geboortekaartje? Dit zijn de do's and don'ts

Folie op het geboortekaartje?
Dit zijn de do's and don'ts

 

Wil je iets extra’s toevoegen aan het geboortekaartje? Foliedruk is echt een hele mooi en luxe toevoeging aan het geboortekaartje. Het is een glimmend laagje in de kleuren goud, zilver, koper, rosé of zwart. Ben je benieuwd wat je allemaal moet weten voor je hiervoor kiest? Lees dan snel verder.

Let op!

Let op!

Ben je al aan het ontwerpen geslagen en wil je graag een tekst, naam of afbeelding omzetten naar folie? Neem dan contact met ons op voor je de bestelling plaatst, dan zetten wij het geboortekaartje met folie klaar in jouw eigen collectie. Wanneer je eerst bestelt en daarna contact opneemt over je kaartje, kunnen we je in veel gevallen niet meer helpen omdat je kaartje zo snel mogelijk naar de drukker doorgestuurd wordt.

Eén kleur

Je kunt maar één kleur foliedruk kiezen. Als je de kleur van het folie aanpast, zal de editor automatisch alle andere folie onderdelen ook aanpassen. De editor geeft dan ook een melding.

Bovenste laag

Foliedruk vormt altijd de bovenste laag van het geboortekaartje. Er kan dus niets over het folie gedrukt worden. In de editor zal de tekst of afbeelding met foliedruk altijd op de voorgrond staan. Dit komt doordat het folie als laatst (en bij een andere drukkerij) op het geboortekaartje wordt gedrukt.

Goudfolie elementen op een geboortekaartje

Niet alles wat je vanuit de beeldbank kunt toevoegen aan het geboortekaartje kun je een foliekleur geven. Alleen de elementen die zwart zijn in de beeldbank kunnen omgevormd worden tot folie-elementen. Een element met folie mogelijkheden moet namelijk uit één kleur bestaan. Wel alle lettertypes in onze editor kunnen gedrukt worden met folie.

Je geeft elementen een foliekleur, door de kleur van het element te wijzigen. Als je een foliekaartje van ons aan het bewerken bent, kun je daar kiezen voor ‘folie’ en daar de kleur wijzigen naar eigen smaak.

Papiersoorten voor goudfolie

Papiersoorten voor goudfolie

Folie kan gedrukt worden op verschillende papiersoorten: Linnen en Coated karton en Soft touch.

Wil je daar meer over lezen? Klik hier!

Combineer foliedruk met extra's'

Combineer foliedruk

Je kunt jouw geboortekaartje met goudfolie heel mooi afmaken met bijvoorbeeld de enveloppen met gouden inlay, labels, kraamfeest-uitnodigingen en de sluitstickers met foliedruk!

Levertijd en prijs

Wil je meer weten over wanneer je de geboortekaartjes met foliedruk in huis kunt verwachten? Lees hier dan alles over onze levertijd. Een proefdruk kost in vergelijking met een ‘normaal’ kaartje iets meer, namelijk €2,50 voor de eerste proefdruk en daarna betaal je de reguliere kaartprijs.

Verzendservice

Wil je de geboortekaartjes direct vanaf de drukkerij laten versturen naar al je vrienden en familie? Lees hier dan meer over onze directe verzendservice.

Heb je nog vragen over foliedruk of kom je ergens niet uit? Wij staan voor je klaar om je te helpen!

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je alles over foliedruk? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet wat wel en niet mogelijk is met folie op het kaartje

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'Wil je geen standaard geboortekaartje? Bekijk onze opties'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.