Folie op je kaart? Dit zijn de do's and don'ts
Folie op het geboortekaartje? Dit zijn de do's and don'ts

Folie op je kaart?
Dit zijn de do's and don'ts

 

Wil je iets extra’s toevoegen aan een kaart? Foliedruk is echt een hele mooi en luxe toevoeging. Het is een glimmend laagje in de kleuren goud, zilver, koper, rosé, holografisch of zwart. Ben je benieuwd wat je allemaal moet weten voor je hiervoor kiest? Lees dan snel verder.

Eén kleur

Je kunt voor alle teksten en alle afbeeldingen die daarvoor geschikt zijn zelf kiezen voor folie in het kleurenvenster. Je kunt per kaart één kleur foliedruk kiezen. Als je de kleur van het folie aanpast, zal de editor automatisch alle andere folie onderdelen ook aanpassen. De editor geeft dan ook een melding.

Bovenste laag

Foliedruk vormt altijd de bovenste laag van je kaart. Er kan dus niets over het folie gedrukt worden. In de editor zal de tekst of afbeelding met foliedruk altijd op de voorgrond staan. Dit komt doordat het folie als laatst (en bij een andere drukkerij) op de kaart wordt gedrukt.

Goudfolie elementen op een kaart

Niet alles wat je vanuit de beeldbank kunt toevoegen aan een kaart kun je een foliekleur geven. In de beeldbank kun je aan de titel van de map zien of de afbeelding geschikt is voor folie. Alle lettertypes in onze editor kunnen gedrukt worden met folie.
 

Papiersoorten voor goudfolie

Papiersoorten voor goudfolie

Folie kan gedrukt worden op verschillende papiersoorten: Linnen, Coated karton en Soft touch.

Wil je daar meer over lezen? Klik hier!

Combineer foliedruk met extra's'

Combineer foliedruk

Je kunt jouw kaart met goudfolie heel mooi afmaken met bijvoorbeeld de enveloppen met gouden inlay, labels, kraamfeest-uitnodigingen en de sluitstickers met foliedruk!

Levertijd en prijs

Wil je meer weten over wanneer je de kaarten met foliedruk in huis kunt verwachten? Lees hier dan alles over onze levertijd. Een proefdruk kost in vergelijking met een ‘normaal’ kaartje iets meer, namelijk €2,50 voor de eerste proefdruk en daarna betaal je de reguliere kaartprijs.

Verzendservice

Wil je de kaarten direct vanaf de drukkerij laten versturen naar al je vrienden en familie? Lees hier dan meer over onze directe verzendservice.

Heb je nog vragen over foliedruk of kom je ergens niet uit? Wij staan voor je klaar om je te helpen!

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je alles over foliedruk? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet wat wel en niet mogelijk is met folie op het kaartje

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'Wil je geen standaard geboortekaartje? Bekijk onze opties'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.