De kleur je kaart wijzigen? Zo doe je dat!
De kleur van het geboortekaartje wijzigen? Zo doe je dat!

De kleur van je kaart wijzigen?
Zo doe je dat!

 

Je hebt een leuk geboortekaartje, leuke uitnodiging of wenskaart op onze website gezien, maar je vindt de kleuren niet mooi of niet bij je passen. Je kunt de kleuren gemakkelijk in onze editor aanpassen. In dit artikel lees je daar mee over!

Kleuren wijzigen

Kleuren wijzigen

Je kunt de kleur van een afbeelding wijzigen als de afbeelding uit één kleur bestaat. Afbeeldingen die uit meerdere kleuren bestaan, bestaan na het wijzigen van de kleur uit één kleur. Soms is het lastig om te zien of je een element wel of niet van kleur kunt wijzigen, daarom hebben we de optie kleur wijzigen alleen zichtbaar gemaakt bij elementen die je ook daadwerkelijk van kleur kunt veranderen.

Wil je de kleur van een afbeelding of tekst wijzigen? Klik dan op het element en klik vervolgens op het vierkantje onder ‘Kleur’. Daar kun je een kleur uitkiezen of toevoegen.

Kleurenpalet

Door op 'Kleur' te klikken komt het kleurenpalet in beeld. Hier zie je alle algemene kleuren die je kunt kiezen. Klik je op een kleur? Dan zal het element die kleur aannemen. Je kunt eindeloos verschillende kleuren uitproberen tot de geschikte kleur ertussen zit.

 

Eigen kleuren toevoegen

Eigen kleuren toevoegen

Wil je een andere kleur kiezen? Dat kan. Klik op het vierkantje met de '+'. Hier kun je alle kleuren die je maar kunt bedenken, toevoegen. Je kunt zelf een kleur kiezen, maar je kunt ook een eigen kleur toevoegen. Voor dat laatste heb je kleurcodes nodig die je in het lege rechthoekige vakje invult. Links van de code verschijnt nu de kleur die bij deze code past. Als je klikt op ‘terug’ kun je het element de laatst gekozen kleur geven. De kleur komt nu ook bij ‘Design kleuren’ te staan.

   

Kleurcodes

Hoe kom je aan de juiste codes? We hebben drie tips:

★ Klik hier en kies de kleur uit die je wilt gebruiken en kopieer de hex-waarde en plak die in de editor bij de ‘+’

★ Maak gebruik van deze website voor eindeloze kleuren inspiratie. Kopieer ook hier de hex-waarde. Dat is de waarde met de ‘#’.

★ Heb je een afbeelding gevonden met mooie kleuren of een afbeelding met een mooi kleurenpalet? Lees dan hier hoe je daar eenvoudig de hex-waarde van kunt krijgen.

Terug naar de originele kleur

Wil je het element toch in zijn originele kleur toevoegen aan je kaart? Klik dan op het element en vervolgens bij ‘Kleur’ en het kleurenpalet op het vierkantje met de rode streep erdoorheen.

Kleurencombinaties

Wat is nu een mooie kleurencombinatie? Wij schreven er een artikel over. Die vind je hier! We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het perfectioneren van jouw kaartje! Zo niet, mail of app ons dan gerust!

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je alles over hoe je een kleur in de editor kunt wijzigen? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet hoe je de kleur van het geboortekaartje kunt wijzigen

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'Hoe je alle belangrijke tekst op het geboortekaartje hebt staan zonder iets te vergeten'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.