Wanneer moet ik een geboortekaartje gaan uitzoeken? | Studio Hemelsblauw
Studio Hemelsblauw > Wanneer moet ik een geboortekaartje gaan uitzoeken? | Studio Hemelsblauw

Wanneer moet ik een geboortekaartje gaan uitzoeken?

Wanneer ga je een geboortekaartje uitzoeken? Je hebt waarschijnlijk al heel wat spulletjes aangeschaft voor de kleine en het duurt niet lang meer voor de kleine zich aandient. Je kunt de weken misschien al op twee handen tellen. Spannend hoor! Maar is het al tijd geworden voor het kiezen van je geboortekaartje?

Wanneer moet ik beginnen?

De meeste (toekomstige) ouders beginnen met het kijken naar een geboortekaartje vanaf de 30ste week van de zwangerschap. Dat lijkt ons ook verstandig, omdat je dan nog alle tijd hebt. We adviseren je om eerst eens rustig samen te kijken naar wat er allemaal aan geboortekaartjes aangeboden wordt.

We raden je aan om rond week 34 van de zwangerschap een proefdruk te bestellen van je geboortekaartje. Dan heb je nog ruim de tijd om aanpassingen door te voeren, mocht dat nodig zijn.

Hoe begin ik?

Maak samen (of eerst los van elkaar) een account aan op onze website. Bekijk alle kaartjes in de collectie en markeer de favoriete kaartjes door ze een hartje te geven. Op deze manier komen de kaartjes in jouw eigen collectie terecht. Bespreek met elkaar hoe jullie droomkaart er ongeveer uit moet komen te zien of welk kaartje uit de collectie jullie favoriet is. Bedenk vervolgens hoe je het wilt aanvliegen. Je kunt je eigen geboortekaartje geheel zelf samenstellen met ons eenvoudige kaartenprogramma. Je kunt ook een ontwerp kiezen uit onze collectie en die vervolgens aanpassen naar eigen smaak. Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op voor een ontwerp op maat.

Ontwerpen

Als je jouw kaartje ontwerp met onze editor, dan willen we je adviseren om alle kaartjes die je maakt ook op te slaan in je eigen collectie. Op deze manier kun je na een paar dagen nog eens kijken tussen al jouw ontwerpen en soms krijg je dan ineens nog meer leuke ideeen of zie je iets wat je graag wilt aanpassen. Als jullie uiteindelijk jullie kaartje gekozen hebben, sla dit kaartje dan met een hele duidelijk naam op. Waarschijnlijk moet je moet je hoofd in de roze (of blauwe) wolken het kaartje bestellen, of doet iemand anders dit voor je, en dan is het heel handig dat het duidelijk is welk kaartje het moet worden!

Laatste aanpassingen

Net na de geboorte, meestal dag 2 of 3, krijg je ineens in de gaten dat de geboortekaartjes nog verstuurd moeten worden. Als je jouw kaart in ons kaartenprogramma gemaakt hebt, kun je die in jouw account vinden en kun je de laatste gegevens aanvullen/wijzigen/toevoegen. Denk aan:

☆ Geboortedatum

☆ Geboortetijdstip

☆ Gewicht

☆ Lengte

☆ Naam(wijziging)

Als je jouw kaarten maakt met ons kaartenprogramma en ze op werkdagen vóór 18.00 uur bestelt, heb je ze de volgende dag al in huis!

Succes met het uitzoeken van jouw geboortekaartje!