Naar wie stuur ik een geboortekaartje? | Studio Hemelsblauw
Studio Hemelsblauw > Naar wie stuur ik een geboortekaartje? | Studio Hemelsblauw

Naar wie stuur ik een geboortekaartje?

 

Naar wie stuur je nu eigenlijk een geboortekaartje? En hoe zorg je ervoor dat je niemand vergeet? Wij geven je een aantal tips!

1. Begin bij de basis

Als je gaat nadenken over het versturen van geboortekaartjes, weet je waarschijnlijk meteen een aantal mensen waar het kaartje na de geboorte op de mat zal vallen. Maar voordat je de namen gaat noteren, willen we je de volgende tip meegeven.

Wij vinden het heel handig om de namen en adressen gelijk in een Excel bestand te verzamelen, zodat je daarna gelijk de etiketten met de adresgegevens kunt afdrukken voor op de enveloppen. Daarnaast weet je gelijk hoeveel kaartjes je nodig hebt, zonder zelf te hoeven tellen ;)

Download hier gratis ons Excelbestand, zodat je gelijk aan de slag kunt!

2. Familie en vrienden

Noteer eerst alle personen in je directe omgeving, waarvan je zeker weet dat je hen een kaartje wilt sturen. Denk aan ouders, grootouders, broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten, vrienden en vriendinnen, ouders van vrienden en vriendinnen. Noteer bij al deze personen gelijk het adres. Heb je de adressen niet paraat? Verzamel ze gelijk door hen een berichtje te sturen.

3. Kennissen en collega's

Als je je nabije omgeving opgeschreven hebt, kom je terecht bij de volgende ring mensen, waar je veel mee te maken hebt. Denk aan buren, collega's, kennissen, moeders van de zwangerschapsgym en bevriende zakelijke relaties. Nog een extra tip: kijk je Whatsappgesprekken na, misschien dat er daar ook nog mensen tussen staan die je graag een kaartje wilt sturen?

4. Overige instanties

Stuur of geef ook een kaartje aan de personen die jouw hebben begeleid tijdens de zwangerschap en in de periode erna. Denk aan de huisarts, de verloskundige(n), de kraamhulp, de begeleider van de pufcursus of zwangerschapsgym, de fysiotherapeut en de ziekenhuisafdeling waar je misschien bevalt. En wij vinden het ook heel tof om een kaartje te ontvangen! ;)

5. Extra kaarten

Vergeet vooral geen extra kaarten te bestellen. Als je ons Excelbestand gebruikt, heb je automatisch een marge van 10 extra kaarten. Dat is zeker geen overbodige luxe. Het is leuk om het kaartje in huis ergens neer te zetten en/of in te lijsten voor op de babykamer. Daarnaast kan het zo zijn dat er een kaartje kwijtraakt bij de post, dan kun je nog een extra kaartje sturen! Heb je al kinderen? Die kinderen willen vaak ook een kaartje en misschien nog wel eentje extra voor in het fotoboek later. En natuurlijk voor de zekerheid, je weet maar nooit met dat zwangerschapsbrein.. je zou maar iemand vergeten!

Succes met het samenstellen van jouw adressenlijst. Geef je het versturen van de kaarten liever uit handen? Lees meer over onze verzendservice.

Ps. Mocht je niet weten hoe je van de adressenlijst, etiketten kunt print? Klik dan hier!

 


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Ontwerpen

Bestellen

Overig

Uitgelichte artikelen

Hoe werkt het?

Je hebt een aantal leuke geboortekaartjes gezien en nu wil je aan de slag. Er zijn heel veel mogelijkheden en daarom kunnen we het ons voorstellen dat je niet weet hoe je nu verder moet. We willen je daarom helpen.

Lees meer

Naar wie sturen?

Naar wie stuur je eigenlijk allemaal een geboortekaartje? In dit artikel helpen we je op weg en we geven ook nog een tip over hoeveel kaarten je het beste kunt bestellen.

Lees meer

Kleuren wijzigen

Je hebt een mooi geboortekaartje op onze site gevonden, alleen de kleuren spreken je niet aan. Je kunt veel elementen van kleur veranderen en in dit artikel delen we met je hoe je dat kunt doen.

Lees meer

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: