In 5 stappen naar een complete adressenlijst voor het geboortekaartje
In 5 stappen naar een complete adressenlijst voor het geboortekaartje

In 5 stappen naar een complete adressenlijst voor het geboortekaartje

 

Je bent misschien wel bang om iemand te vergeten tijdens het samenstellen van de adressenlijst. Hoe zorg je er nu voor dat je niemand vergeet een geboortekaartje te sturen? Alles over het maken van een complete adressenlijst vind je in dit artikel!

Stap 1. Begin bij jouw basis

☆ Stap 1. Begin bij jouw basis

Als je denkt aan versturen van het geboortekaartje, denk je vast al aan een aantal mensen waar het geboortekaartje na de geboorte op de mat zal vallen. Maar voordat we met namen en adressen aan de slag gaan, geven we je eerst de volgende tip. Noteer de namen en adressen gelijk in een Excel bestand. Dit is ideaal voor als je gebruik wilt maken van onze directe verzendservice of voor het maken van adresetiketten voor op de enveloppen. Een andere handige bijkomstigheid is dat je dan ook weet hoeveel geboortekaartjes je minimaal bij de eindbestelling moet bestellen. De adressen kun je op twee manieren invoeren bij het adressenboekje in jouw account. Dit kan handmatig per stuk of door het uploaden van het adressen Excelbestand. Zorg dat je per adres alle verplichte velden hebt ingevuld.

☆ Stap 2. Familie en vrienden

Noteer eerst alle personen in je directe omgeving, waarvan je zeker weet dat je hen een kaartje wilt sturen. Denk aan ouders, grootouders, broers en zussen, ooms en tantes, neven en nichten, vrienden en vriendinnen, ouders van vrienden en vriendinnen. Denk ook na over of je meerdere geboortekaartjes wilt sturen naar één huishouden, denk aan: wil je bijvoorbeeld je broertje/zusje (die nog thuis woont) ook een geboortekaartje sturen? Dan stuur je er dus ééntje naar je broertje en zusje en ééntje naar je ouders. Noteer bij alle personen waarvan jij wilt dat ze het geboortekaartje ontvangen het adres.

Tip: Heb je de adressen niet paraat? Verzamel ze gelijk door hen een berichtje te sturen.

☆ Stap 3. Kennissen en collega’s

Als je je nabije omgeving opgeschreven hebt, kom je terecht bij de volgende ring mensen waar je veel mee te maken hebt. Denk aan buren, collega's, kennissen, moeders van de zwangerschapsgym en bevriende zakelijke relaties. Denk ook na over of je bijvoorbeeld naar elke afdeling op je werk een geboortekaartje stuurt of eentje voor het hele bedrijf. Misschien wil je een bepaalde collega persoonlijk een geboortekaartje sturen? Noteer ook bij al deze personen/bedrijven gelijk het adres.

Nog een extra tip: kijk je WhatsApp gesprekken na, misschien staan daar ook mensen tussen die je graag een kaartje wilt sturen?

☆ Stap 4. Overige instanties

Stuur of geef ook een kaartje aan de personen die jou hebben begeleid tijdens de zwangerschap en in de periode erna. Denk aan de huisarts, de verloskundige(n), de kraamhulp, de begeleider van de pufcursus of zwangerschapsgym, de fysiotherapeut en de ziekenhuisafdeling waar je misschien bevalt. En wij vinden het ook heel tof om een kaartje te ontvangen! Mocht je ons een kaartje willen sturen? Ons postadres vind je in onze algemene voorwaarden.

Stap 4. Overige instanties

☆ Stap 5. Extra kaarten

Wij adviseren je om minimaal 10 extra geboortekaartjes te bestellen. Dit doen we om de volgende redenen:

★ Je wilt zeer waarschijnlijk zelf ook een geboortekaartje om ergens in huis neer te zetten en/of in te lijsten voor op de babykamer.
★ Daarnaast kan het zo zijn dat er een kaartje kwijtraakt bij de post, dan kun je nog een extra kaartje sturen!
★ Heb je al kinderen? Zij willen vaak ook een kaartje.
★ Je wilt er vast nog eentje extra voor in het fotoboek.
★ En natuurlijk voor de zekerheid, je weet het maar nooit met dat zwangerschapsbrein... je zou maar iemand vergeten!

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je inmiddels hoe je de complete adressenlijst kunt maken? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet hoe je een complete adressenlijst kunt samenstellen

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'Hoe je iemand anders jouw geboortekaartjes kan laten bestellen, zonder dat je zelf nog keuzes hoeft te maken'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.