Hoe je begint met het uitzoeken van een geboortekaartje
Hoe begin je met het uitzoeken van het geboortekaartje?

Hoe begin je met het uitzoeken van het geboortekaartje?

 

Je hebt geen idee hoe je moet beginnen met het uitzoeken van het geboortekaartje en dat kan best veel spanning geven. Je merkt dat je er tijdens een vrije avond voor kiest om eerst iets anders te doen, voordat je opzoek gaat naar een leuk geboortekaartje, terwijl dat wel op je To Do lijstje staat.

Dat is heel begrijpelijk. Als je niet weet waar je moet beginnen, is het logisch dat je het uitstelt. Daarom is het zo goed van je dat je op dit artikel hebt geklikt! Dit is het teken dat je er nu klaar voor bent om met het geboortekaartje aan de slag te gaan. Je bent begonnen!

 

Hoe begin ik?

Waarschijnlijk weet je niet goed hoe je moet beginnen met het uitzoeken van het geboortekaartje, omdat je of heel veel, of heel weinig geboortekaartjes mooi vindt. Of omdat jouw partner een heel andere smaak heeft dan jij. Dit kan het beginnen heel lastig maken. Voordat we je tips geven over hoe je begint, willen we je eerst vertellen onze mogelijkheden en services zijn op geboortekaartjesgebied.

Alle mogelijkheden

Misschien heb je geen idee wat er bij ons allemaal mogelijk is. Daarom willen we je dit in een kort overzichtje met je delen. Het zal een wat saaie opsomming zijn, maar als je onze planner volgt, kom je vanzelf (bij de juiste stap in het proces) bij al deze informatie terecht.

Ben je nu al nieuwsgierig? Klik dan op de linkjes, dan kun je er direct meer over lezen.

★ Meer over de details

★ Meer over onze service

   

Ben je klaar om te beginnen? We delen onze tips!

 

Je weet nu wat onze mogelijkheden zijn en nu ben je klaar om echt te starten met het geboortekaartje. Wat enorm kan helpen is het verzamelen van geboortekaartjes die je (wel) mooi vindt. Wij raden aan om deze twee stappen te nemen:

Ben je klaar om te beginnen? We delen onze tips!

☆ Stap 1. Onze collectie

Zorg dat je op een fijn plekje gaat zitten. Pak er wat lekkers te eten en te drinken bij. Wij gaan dan bijvoorbeeld met een grote kop thee en chocolade onder een dekentje op onze lievelingsplek op de bank zitten; het is maar ter inspiratie ;)

Pak je laptop, iPad of telefoon erbij en bekijk onze collectie vol geboortekaartjes. Weet je al of je in verwachting bent van een jongen of een meisje? Kijk dan ook eens bij de kaartjes van het andere geslacht. Daar staan andere kaartjes en die kun je later eventueel gemakkelijk aanpassen.

Favorieten
Kom je een geboortekaartje tegen wat je mooi vindt? Klik dan op het hartje (op de laptop of pc moet je even met de muis over het kaartje bewegen en dan zie je een hartje tevoorschijn komen). Op deze manier voeg je deze kaartjes toe aan jouw eigen collectie in jouw account.

Nog geen account?
Als je nog geen account hebt aangemaakt op onze website, dan kom je bij het inlogscherm terecht. We adviseren je om een gratis account aan te maken (je ontvangt geen ongevraagde spam of nieuwsbrieven van ons) omdat we je dan écht goed kunnen helpen. Daarnaast hebben we daar nog 4 goede redenen voor, daarover lees je hier meer.

Zelf maken
Wil je graag zelf een kaartje vanaf nul ontwerpen, maar vind je het moeilijk om te starten? Of wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan dit artikel.

Pinterest
Op onze website zie je natuurlijk alleen digitale plaatjes van onze ontwerpen. Vind je het lastig om op die manier te oordelen of je een kaartje mooi vindt? Bekijk dan eens ons Pinterest-bord ‘Geboortekaartjes’ en ‘Folie | Geboortekaartjes’. Dan krijg je een veel beter beeld van hoe de kaartjes er in het echt uitzien. Mocht je het echt ingewikkeld vinden om een keuze te maken, gebruik dan Pinterest om inspiratie op te doen voor een geboortekaartje. Maak een bord aan (eventueel verborgen) en sla mooie geboortekaartjes op.


 

☆ Stap 2. Details filteren

Nu je een aantal kaartjes hebt opgeslagen, ga je de kaartjes goed bekijken. Zie je nu al geboortekaartjes die je niet zo leuk vindt? Verwijder die dan gelijk weer uit de eigen collectie. Dan voorkom je dat je beeld op dat wat je mooi vindt troebel wordt.

Vergelijken
We gaan nu alle opgeslagen kaartjes met elkaar vergelijken. Bedenk goed wat je wel mooi vindt aan de kaartjes en focus je daarop. Probeer de details die je niet zo mooi vindt, in dit stadium te negeren.

Filter de details

★ 1. Kijk naar de kleuren die je mooi vindt op de geboortekaartjes. Zie je dan bepaalde kleuren vaker terugkomen? De kans is groot dat je dat mooie kleuren vindt voor op het geboortekaartje.

★ 2. Kijk naar de details die je mooi vindt op de geboortekaartjes. Denk aan; kaartjes met foliedruk, met een bepaalde thema (herfst, botanisch, onderwaterwereld, dieren, alleen een naam etc.), strak vormgegeven of juist met allerlei tierelantijntjes, met labeltje, met een houten vorm of satijnen strikje, egaal gekleurd of waterverfachtig etc. Zie je bepaalde details vaker terugkomen? De kans is groot dat je die details mooi vindt voor op het geboortekaartje.

★ 3. Kijk naar de lettertypes die je mooi vindt op de geboortekaartjes. Hoe zien die eruit? Dik, dun, strak of sierlijk? Zie je bepaalde lettertypes vaker terugkomen op de geboortekaartjes? De kans is groot dat je dat soort lettertype mooi vindt op het geboortekaartje.

We adviseren je om deze kleuren, details en lettertypes ergens op te schrijven. Je kunt hiervoor de notitieruimte op onze gratis planner gebruiken. Op deze manier heb je een overzichtje van een aantal belangrijke aspecten die de look van het geboortekaartje zullen gaan bepalen.

Je bent begonnen!

Nu je de details gefilterd hebt, weet je wat je mooi vindt voor op een geboortekaartje. Je kunt nu een kaartje kiezen uit jouw eigen collectie die je al mooi vindt en daar deze details aan toevoegen.

Je kunt ook helemaal zelf een kaartje maken in onze editor en daarbij gebruik maken van deze kleuren, details en lettertypes. Als je zelf een geboortekaartje wilt ontwerpen, adviseren we je om onze tips te lezen. Dat maakt het ontwerpen een stuk eenvoudiger!

Laatste check

Open nu je eigen collectie in jouw account. Verwijder de geboortekaartjes die je niet meer gaat gebruiken, door op het prullenbakje te klikken. Anders zie je straks door de bomen het bos niet meer. Dit kun je eventueel ook doen bij je bord op Pinterest. Zo bewaar je alleen dat wat je echt wilt gaan gebruiken!

Onze planner

Als je de planner nog niet gedownload hebt, doe dat dan snel! Je mag nu namelijk de eerste vinkjes zetten, namelijk bij:

✔ Je bent begonnen!
✔ Je weet welke mogelijkheden er zijn bij Studio Hemelsblauw

Op naar de volgende stap? Lees hier dan ‘de 5 redenen om een account aan te maken’.

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.