Een foutloos geboortekaartje? Zo controleer je 'm!
Een foutloos geboortekaartje? Zo controleer je ‘m!

Een foutloos geboortekaartje? Zo controleer je ‘m!

 

Je moet er toch niet aan denken, een totaal andere naam op de binnenkant van het geboortekaartje of een kind wat 3600 kilo weegt in plaats van gram. Grote blunders voorkomen? We laten je zien hoe je het geboortekaartje kunt controleren.

Wanneer ga je controleren?

Wanneer ga je controleren?

We adviseren je om voor en na de geboorte van het kindje het geboortekaartje te controleren. Sommige dingen kun je namelijk al controleren voor de geboorte. Bij sommige gegevens is dat een beetje lastig, haha.

Controleren maar!

Als je helemaal tevreden bent met de proefdruk en je zeker weet dat dit kaartje hét geboortekaartje gaat worden, dan is het verstandig om de volgende dingen voor de geboorte goed te controleren:

Namen

  • Het allerbelangrijkste van het geboortekaartje isde naam van het kindje. Als je de naam al weet kun je die op het geboortekaartje zetten. Als je zowel op de voorkant als de binnenkant de roepnaam noemt, zorg dan dat die overeenkomt. Check dat dus goed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aan de binnenkant van de kaart extra (doop)namen te noemen. Dan kan de naam op de voorkant natuurlijk wel verschillen met die van de binnenkant. Zorg ervoor dat je heel goed kijkt of de naam of namen goed geschreven zijn. Let ook op streepjes of spaties. Iedereen zal op de naam van jouw kindje op deze manier zien en onthouden, dus dit is echt een belangrijk controlepunt.

Geboortegegevens

  • Iets wat je pas echt kunt weten als je kindje geboren is, zijn de geboortegegevens. Denk aan de geboortedatum, de lengte, het gewicht en het tijdstip van de geboorte. Zorg ervoor dat je deze goed noteert. Let vooral op de maten. Noem iets geen meters als het centimeters zijn. Daar krijg je héle grote kinderen van. Let ook op het jaartal, zeker rond de jaarwisseling. Anders is je kind misschien per ongeluk al één jaar oud.

Gegevens ouders

  • Kan de ontvanger op het kaartje lezen dat jullie de ouders van het kindje zijn? Worden de eventuele broertje(s) en zusje(s) genoemd? Noem je de peter en de meter van het kindje op het kaartje? Kan de ontvanger lezen hoe jullie willen dat er contact gezocht wordt om jullie te feliciteren? Kan de ontvanger jullie adres op het geboortekaartje vinden voor het sturen van een felicitatie? Zo nee, voeg dat toe! Controleer vervolgens of de bovenstaande gegevens ook kloppen.

Tekstje, quote of gedichtje

  • Als je eentekstje wilde toevoegen, maar dat nog niet gedaan hebt, kun je dat nu nog doen! Wil je het tekstje pas toevoegen als het kindje geboren is? Zorg er dan voor dat je ruimte vrijmaakt op het kaartje. Dan hoef je het straks alleen nog maar te typen.

    Heb je al een tekstje toegevoegd? Controleer de tekst dan goed op spel- en typefouten. Is de tekst een quote of liedje? Voeg dan ook de artiest of schrijver toe.

Kraambezoek

  • Controleer ook of het duidelijk is wat je van de ontvanger verwacht als het gaat om kraambezoek. Je wilt niet dat mensen onaangekondigd voor de deur staan tijdens de kraamweek. Geloof ons. Dus wees hier duidelijk over en controleer ook of je geen rare tijden hebt genoemd. Want bijvoorbeeld iedereen om 22.00 uur op bezoek krijgen in plaats van 12.00 uur is echt heel zuur, haha.

Verlanglijstje

  • Als je een verlanglijstje wilt noemen, zorg dan dat de link klopt, anders kan niemand het lijstje vinden. Hebben mensen een wachtwoord nodig wat alleen jij weet? Noem dan ook dat op het kaartje.

Logo

  • Zoals je in onzealgemene voorwaarden en indit artikel kunt lezen, wordt op elk kaartje ons logo gedrukt. Zorg ervoor dat dit logo op het kaartje staat in een kleur die past bij het ontwerp. Heb je onze hulp hierbij nodig?Schakel ons in!
 

Als het goed is, ben je nu niets vergeten en staat alle informatie op het geboortekaartje!

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je hoe je het geboortekaartje kunt controleren op fouten? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet dat het geboortekaartje nu foutloos is

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'Checklist: Is de bestelling compleet?'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.