Een label toevoegen aan het geboortekaartje? Zo doe je dat!
Studio Hemelsblauw > Een label toevoegen aan het geboortekaartje? Zo doe je dat!
Een label toevoegen aan het geboortekaartje? Zo doe je dat!

Een label toevoegen aan het geboortekaartje? Zo doe je dat!

 

Je wilt een compleet geboortekaartje maken. Je wilt alleen niet te veel tekst of een foto op de voorkant van het geboortekaartje laten drukken. Dan is het toevoegen van een label aan het geboortekaartje dé oplossing voor jou! In dit artikel vind je alles wat je over labels wilt weten.

Wat is een label?

Een label is een los klein kaartje wat je toevoegt aan het geboortekaartje. Dit losse kaartje kun je aan het geboortekaartje bevestigen met een touwtje, een lintje of bijvoorbeeld een paperclip. Meer hierover lees je in het artikel ‘4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje’. Op een label staat vaak een tekstje, de geboortedatum of een foto van het kindje.

Kant en klare labels

☆ Kant en klare labels

We bieden verschillende labels aan. Onze kant en klare labels zijn op wit of kraftpapier gedrukt. De tekst is in goudfoliedruk. Het voordeel van deze labels is dat je ze niet zelf hoeft te snijden. Het nadeel van deze labels is dat je ze niet zelf kunt aanpassen of ontwerpen. De labels hebben een lengte van 8,5 cm en het gaatje voor het touwtje of lintje is 3 mm.

Prijs

Voor een setje labels (een set bestaat uit 25 stuks) betaal je €5,95. Ben je benieuwd hoe onze labels eruit zien? Bestel dan voor €1,49 een proefsetje.

Proefdruk

Als je een proefsetje labels en touwtjes bij de proefdruk meebestelt, kun je gelijk beoordelen wat je van het label vindt in combinatie met het geboortekaartje.

Bestellen

Je kunt deze labeltjes van te voren al bestellen. Klik het labeltje van jouw keuze aan. Vul in hoeveel zakjes van 25 stuks je wilt ontvangen en stop ze in je winkelmand. Bestellen maar! Hieronder vind je een paar voorbeelden, alle kant-en-klare labels vind je hier.

 

☆ Labels zelf maken

Je kunt bij ons ook zelf labels maken. Het voordeel van deze labels is, dat je ze zelf kunt ontwerpen en ze dus perfect passen bij het geboortekaartje en de sfeer die jij wilt uitstralen. Het nadeel is wel dat je de labels zelf moet snijden (er worden meerdere labels op één kaartje gedrukt) en ze moet voorzien van een gaatje (mocht je een touwtje of lintje willen gebruiken).

Labels zelf maken

Voorbeeldlabels

Op onze pagina met labels zie je een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken. Je kunt deze voorbeelden naar wens aanpassen. We hebben de voorbeeldlabels voorzien van snijtekens. Dit zijn kleine streepjes die je laten zien waar je moet snijden). De snijtekens zijn zo klein, dat ze niet meer zichtbaar zijn na het snijden. Dan moet je natuurlijk wel over de snijtekens heen snijden ;). Wil je weten hoe je een label kunt wijzigen in onze editor? Lees dan dit artikel daarover.

Fotolabel

Mocht je een losse foto willen toevoegen aan het geboortekaartje, dan moet je ervoor kiezen om het label zelf te maken. Die kun je niet kant en klaar gesneden bestellen.

Prijs

De prijs is wat lastig te bepalen. Dat hangt van net zoveel factoren af als bij een geboortekaartje. We adviseren je om een niet te klein formaat kaart te kiezen, maar voor een S, M of L te gaan. Mochten deze maten je niets zeggen, lees dan het artikel over onze kaartformaten. Een label met een foto zal duurder zijn dan een label met tekst. Puur omdat je minder foto’s uit één kaartje haalt dan tekstjes. Je kunt de prijs van je labels op dezelfde manier bereken als het geboortekaartje. Vergeet niet om de prijs wel te delen door het aantal labeltjes wat je dan hebt. Dan krijg je een realistisch beeld van de prijs. Je hoeft voor 100 geboortekaartjes natuurlijk geen 100 kaartjes met labels te bestellen, maar misschien maar 10 stuks.

Proefdruk

Wil je van jouw eigen ontworpen label een proefdruk bestellen? Dat kan! Bestel dan van jouw zelfgemaakte labelkaartje een proefdruk, zoals je dat ook doet met het geboortekaartje. Je kunt dan gelijk even testen hoe je de kaartjes mooi gaat knippen of snijden wanneer je kleintje er is.

Bestellen

Als je zelf het label gaat ontwerpen is de kans groot dat je deze pas bestelt bij het plaatsen van de eindbestelling. Een foto van het pasgeboren kindje kun je natuurlijk niet van te voren maken en ook de geboortedatum is vaak nog niet zeker. Je bestelt deze labels zoals je ook het geboortekaartje bestelt.

Onze planner

Je kunt nu helaas nog geen vinkje afvinken. Daarvoor moet je eerst nog iets meer weten over onze extra’s weten. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht!

Naar de volgende stap? Lees hier dan ‘4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje’

   


Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.