4 manieren om een label of foto vast te maken aan een kaart
4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje

4 manieren om een label of foto vast te maken aan een kaart

 

De oplossing voor een te volle kaart: verplaats wat tekst van de kaart naar een los label! Wil je weten hoe je zo’n label vast kunt maken aan je kaart? Blijf dan lezen! Wij geven je vier tips om dat op een mooie en leuke manier te doen.

Touw en velours lint

☆ Touw, koord en velours lint

Wanneer je je label met een touwtje of lintje aan je kaart wilt bevestigen, heb je een label met een gaatje nodig.

Juten touw, velours lint en suede koord zijn mooie materialen om een label of foto mee aan je kaartje te bevestigen. Dit kun je zowel bij een enkel als een dubbel (gevouwen) kaartje doen. Bij een enkele kaart wikkel je het touw of lint rondom de kaart en rijg je aan de voorkant het label aan het touw of lint. Bij een gevouwen kaart kun je in de vouw van de kaart een klein gaatje maken waar je het touwtje doorheen haalt. Ook dan wikkel je het touwtje om de voorkant van de kaart en bevestig je daar het label. Wil je gebruik maken van het fluwelen lint of suede koord? Dan heb je een grotere opening nodig in de vouw van de kaart.

Hulplijnen

werken met hulplijnen


Wil je zeker zijn dat het touw of lint niet precies over een tekst heen komt? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het raster. Bepaal aan de voorkant van het kaartje waar je het touw of lint wilt hebben. Tel met behulp van het raster de vakjes vanaf de bovenkant tot de plaats waar het touwtje of lintje komt. Als je nu naar de tweede pagina van de kaart gaat met het raster aan, kun je door net zoveel vakjes van bovenaf te tellen, zien waar het touw of lint komt.

Hoeveel heb ik nodig?

Touw wordt verkocht per 20 meter. Velours lint en suede koord verkopen we per 10 meter. Wil je weten hoeveel je moet bestellen? Wij hanteren het volgende advies voor touw: 20 meter touw is genoeg voor 25 kaartjes. Voor lint en koord geldt: 10 meter lint is genoeg voor 25 kaartjes. Wil je weten waarom? Touwtjes wikkel je meestal twee keer om een kaartje heen, en lint maar één keer.

Wil je graag eerst even testen welk touw je het mooiste vindt? We verkopen een samplesetje van de soorten touw en lint zodat je kunt testen wat je het mooiste vindt.

 

Paperclip in druppelvorm

☆ Paperclips

Heb je een label zonder gaatje en wil je liever geen gaatje maken in je kaart? Dan zijn onze paperclips in leuke vormen een uitkomst! Je kunt hiermee heel makkelijk het label aan de voorkant van een kaart bevestigen. De paperclips verkopen we in goud, roségoud en zwart

geboortekaartje in een pocketfold

☆ Pocketfolds

Ben je op zoek naar een completer plaatje? Dan is een pocketfold misschien wel wat voor jou! Een pocketfold is een soort envelop die je open kunt vouwen. In de pocketfold is ruimte voor een kaart en een los kleiner kaartje of label. Dat losse kaartje of het label kun je in het vakje steken aan de rechterkant van de pocketfold. De grote kaart kun je met een paperclip bevestigen aan het middelste deel van de pocketfold. Let op: geen vervanging voor een echte envelop.

Van te voren bestellen?

Als je geboortekaartjes bestelt, snappen we dat je graag zoveel mogelijk regelt voordat je kleintje geboren wordt, zodat je in je kraamweek geen onnodige tijd verspilt. Touwtjes, lintjes, paperclips en pocketfolds kun je allemaal van te voren bestellen (net als enveloppen trouwens, dan kun je lekker vroeg beginnen met schrijven!). Ook labels kun je van te voren bestellen, afhankelijk van de tekst die er op staat. Weet je bijvoorbeeld niet of je een jongetje of meisje krijgt? Dan kun je de labels it’s a boy of it’s a girl natuurlijk pas na de geboorte bestellen. Maar wil je een label met een lief tekstje erop zoals ‘welkom op de wereld’? Dan kun je die van te voren bestellen. Let bij het bestellen van pocketfolds op dat je het goede formaat bestelt dat past bij het formaat van je geboortekaartje. Meer informatie daarover kun je vinden in het artikel over pocketfolds.

Onze planner

Je kunt nu helaas nog geen vinkje afvinken. Daarvoor moet je eerst nog iets meer over onze extra’s weten. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht!

Naar de volgende stap? Lees hier dan ‘Een echt houten vormpje op het geboortekaartje? Zo doe je dat (zonder lijm)!’

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.