4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje
Studio Hemelsblauw > 4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje
4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje

4 manieren om een label of foto vast te maken aan het geboortekaartje

 

De oplossing voor een te vol geboortekaartje: verplaats wat tekst van het kaartje naar een los label! Je kunt hier meer lezen over kant-en-klare labels en labels die je zelf aan kunt passen. Wil je weten hoe je zo’n label vast kunt maken aan het geboortekaartje? Blijf dan lezen! Wij geven je vier tips om dat op een mooie en leuke manier te doen.

Touw en velours lint

☆ Touw en velours lint

Wanneer je je label met een touwtje of lintje aan het geboortekaartje wilt bevestigen, heb je een label met een gaatje nodig. Ben je van plan een van onze kant-en-klare labels te bestellen? (dit zijn labels die je zelf niet aan kunt passen zoals bijvoorbeeld dit label). Dan zit er al een gaatje in het label waar een touwtje of lintje doorheen past. Lekker makkelijk dus!

Wil je liever een label wat je zelf aan kunt passen? Dat kan! Deze labels moet je alleen thuis zelf nog even snijden en perforeren. Zo kan daar ook een touwtje of lintje doorheen.

Juten touw en velours lint zijn mooie materialen om een label of foto mee aan je kaartje te bevestigen. Dit kun je zowel bij een enkel als een dubbel (gevouwen) kaartje doen. Bij een enkel kaartje wikkel je het touw of lint rondom het kaartje en rijg je aan de voorkant van het geboortekaartje het label aan het touw of lint. Bij een gevouwen kaartje kun je in de vouw van de kaart een klein gaatje maken waar je het touwtje doorheen haalt. Ook dan wikkel je dan het touwtje om de voorkant van het kaartje en bevestig je daar het label. Wil je gebruik maken van het fluwelen lint? Dan heb je een wat groter gaatje of sneetje nodig in de vouw van de kaart.

Hulplijnen

werken met hulplijnen


Wil je zeker zijn dat het touw of lint niet precies over een tekst op de kaart komt? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het raster. Bepaal aan de voorkant van het kaartje waar je het touw of lint wilt hebben. Tel met behulp van het raster de vakjes vanaf de bovenkant tot de plaats waar het touwtje of lintje komt. Als je nu naar de tweede pagina van de kaart gaat met het raster aan kun je, door net zoveel vakjes van bovenaf te tellen, zien waar het touw of lint komt.

Hoeveel heb ik nodig?

Touw wordt verkocht per 20 meter. Velours lint verkopen we per 10 meter. Wil je weten hoeveel je moet bestellen? Wij hanteren het volgende advies voor touw: 20 meter touw is genoeg voor 25 kaartjes. Voor lint geldt: 10 meter lint is genoeg voor 25 kaartjes. Wil je weten waarom? Touwtjes wikkel je meestal twee keer om een kaartje heen, en lint maar één keer.

Wil je graag eerst even testen welk touw je het mooiste vindt? We verkopen voor €1,49 een samplesetje van alledrie de soorten touw en twee soorten kant-en-klare labels zodat je kunt testen wat je het mooiste vindt. Let op: op dit moment is er nog geen samplesetje beschikbaar van het velours lint.

 

Paperclip in druppelvorm

☆ Paperclips

Wil je liever geen gaatje maken in je zelfgemaakte label of in het geboortekaartje? Dan zijn onze paperclips in leuke vormen een uitkomst! Je kunt hiermee heel makkelijk het label aan de voorkant van een kaartje bevestigen. De paperclips verkopen we in goud, roségoud en zwart. Onze kant-en-klare gesneden labels zijn minder geschikt om te bevestigen met een paperclip. Dat komt omdat er in deze labels al een gaatje zit, en dat ziet er iets minder mooi uit in combinatie met een paperclip.

geboortekaartje in een pocketfold

☆ Pocketfolds

Ben je op zoek naar een completer plaatje? Dan is een pocketfold misschien wel wat voor jou! Een pocketfold is een soort envelop die je open kunt vouwen. In de pocketfold is ruimte voor het geboortekaartje en een los kleiner kaartje of label. Dat losse kaartje of het label kun je in het vakje steken aan de rechterkant van de pocketfold. Het geboortekaartje kun je met een paperclip bevestigen aan het middelste deel van de pocketfold. Meer informatie vind je hier! Let op: geen vervanging voor een echte envelop.

Van te voren bestellen?

We snappen dat je graag zoveel mogelijk regelt voordat je kleintje geboren wordt, zodat je in je kraamweek geen onnodige tijd verspilt. Touwtjes, lintjes, paperclips en pocketfolds kun je allemaal van te voren bestellen (net als enveloppen trouwens, dan kun je lekker vroeg beginnen met schrijven!). Ook labels kun je van te voren bestellen, afhankelijk van de tekst die er op staat. Weet je bijvoorbeeld niet of je een jongetje of meisje krijgt? Dan kun je de labels it’s a boy of it’s a girl natuurlijk pas na de geboorte bestellen. Maar wil je een label met een lief tekstje erop zoals ‘welkom op de wereld’? Dan kun je die van te voren bestellen en eventueel al snijden als je voor een DIY label kiest. Let bij het bestellen van pocketfolds op dat je het goede formaat bestelt dat past bij het formaat van je geboortekaartje. Meer informatie daarover kun je vinden in het artikel over pocketfolds.

Onze planner

Je kunt nu helaas nog geen vinkje afvinken. Daarvoor moet je eerst nog iets meer over onze extra’s weten. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht!

Naar de volgende stap? Lees hier dan ‘Een echt houten vormpje op het geboortekaartje? Zo doe je dat (zonder lijm)!’

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.