Een kaart uit onze collectie kiezen en aanpassen
Een geboortekaartje uit onze collectie kiezen en aanpassen

Een kaartje uit onze collectie
kiezen en aanpassen

 

Je hebt een leuk kaartje gezien in onze collectie en je wilt het kaartje helemaal aanpassen naar eigen smaak. Je hebt alleen geen idee hoe dat moet. Dan ben je hier goed! In dit artikel leren we je hoe je een kaartje uit onze collectie kunt aanpassen.

Account

We adviseren je om een account aan te maken, zodat je het (aangepaste) kaartje kunt opslaan. Een account aanmaken? Lees er hier meer over.

Laptop of pc

Laptop of pc

Voordat we gaan beginnen adviseren we je om voor het maken van het kaartje gebruik te maken van een laptop of computer. Het grotere scherm maakt het ontwerpen een stuk gemakkelijker.

Editor

Klik op het kaartje dat je wilt aanpassen. Klik eerst op ‘bewaar dit ontwerp’ onder de knop ‘bewerk dit kaartje’. Nu staat het kaartje in je eigen collectie. Ga vervolgens naar je eigen collectie en open het net opgeslagen kaartje door erop te klikken. Er verschijnt nu een venster waarbij je het kaartje kunt bewerken of kunt bestellen. Klik op ‘terug naar bewerken’ om het kaartje aan te passen. Onze editor opent zich.

Links en rechts van het kaartje zie je twee pijltjes. Daarmee kun je naar de volgende pagina van de kaart gaan. Onderaan de pagina zie je het aantal pagina’s van de kaart. Rechts zie je alle aanpas opties.

Tools

Tools

Bovenaan de pagina zie je onze gereedschappen. Helemaal links bovenaan vind je de de pijltjes ‘Ongedaan maken’ en ‘Opnieuw’ en de knoppen voor ‘Knippen’, ‘Kopieren’, en ‘Plakken’. Daarnaast staat het vakje waar je het kaartje een werknaam kunt geven en kun je het kaartje opslaan. Verder zie je nog de hulplijnen-tool en de in- en uitzoomknoppen.

★ ‘Ongedaan maken’ en ‘Opnieuw’: Heb je een verandering doorgevoerd, maar wil je het ongedaan maken? Klik dan op het linkerpijltje. Wil je het toch weer terugdraaien? Klik dan op het rechterpijltje.

★ ‘Knippen’, ‘Kopiëren’ en ‘Plakken’: Als je een element op het kaartje aanklikt worden deze knoppen actief. Je kunt dan het element knippen of kopiëren en vervolgens plakken.

★ Bestandsnaam: Geef hier het kaartje een werknaam. Klik op opslaan om het ontwerp op te slaan in je eigen collectie.

★ Hulplijnen-tool: Klik op de tool om de hulplijnen te activeren of te deactiveren. Deze hulplijnen zijn een must bij het ontwerpen van het kaartje. Alleen op deze manier weet je of teksten en afbeeldingen in het midden staan bijvoorbeeld.

★ Zoom-tool: Met deze tool kun je in- en uitzoomen. Dit kan handig zijn als je een klein detail wilt verplaatsen.

Tekst

Je kunt de tekst die al op het kaartje staat aanpassen door op de tekst te klikken. Nu klapt er aan de rechterkant een menu’tje open. We leggen alle functies hieronder uit.

Positie veranderen

 • Wil je de plaats van de tekst veranderen? Klik op de tekst en sleep met de muis de tekst naar de gewenste plek.

Tekst veranderen

 • Door dubbel te klikken op de tekst, kun je typen en dus de tekst aanpassen. Je ziet dan ook de cursor verschijnen. Selecteer de tekst en typ.

Lettertype veranderen

 • Je kunt het lettertype veranderen door één keer op de tekst te klikken of de tekst te selecteren (zoals hierboven uitgelegd) en rechts bij lettertype een ander lettertype aan te klikken. Je kunt dit herhalen tot je een geschikt lettertype hebt gevonden.

  Je kunt ook de lettergrootte op deze manier aanpassen. Dit vind je naast de het lettertype. Je kunt hierbij een grote met één decimaal achter de komma gebruiken.

  Daarnaast kun je ook de letters ook dikgedrukt en/of cursief maken en/of onderstrepen. Klik dan op deze opties om ze te activeren of te deactiveren.

Anders centreren

 • Je kunt de tekst ook anders centreren, dat wil zeggen links in het vlak plaatsen, rechts in het vlak plaatsen, in het midden van het vlak plaatsen of uitlijnen. Dit doe je door op de andere optie te klikken.

Kleur wijzigen

 • Je kunt ook de kleur wijzigen van de tekst. Klik dan de tekst aan of selecteer de tekst. Kies een kleur of voeg een eigen kleur toe. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan dit artikel.

Regelhoogte aanpassen

 • De regelhoogte is de ruimte tussen twee woorden of zinnen die onder elkaar staan. Wil je dat aanpassen? Klik op of selecteer de tekst en vergroot de regelhoogte.

Transparantie en draaien

 • Hier kun je de tekst doorzichtig maken. Als je dit op 100% zou zetten, kun je de tekst niet meer lezen. Maar je kunt er wel voor kiezen om de tekst iets meer doorzichtig (en subtieler) te maken. Je kunt de tekst ook draaien als je dat wilt. Bij beide kun je dit doen door het bolletje naar links of rechts te slepen.

Volgorde wijzigen

 • Wil je de tekst op de achtergrond van de pagina of juist op de voorgrond? Dit is handig om te wijzigen als je de tekst bijvoorbeeld voor een foto wilt plaatsen. Dan zet je de tekst op de voorgrond. Klik op de opties om het te activeren.

Spiegelen

 • Je kunt tekst ook spiegelen, maar in verband met de leesbaarheid raden we dit af.

Tekst toevoegen

 • Wil je tekst toevoegen? Klik dan bovenaan op ‘Nieuwe tekst toevoegen’.

Tekst verwijderen

 • Klik op de tekst en vervolgens op het kruisje.

Afbeeldingen en versieringen

Je kunt in onze editor ook afbeeldingen aanpassen en toevoegen. Klik op een afbeelding om een optie venster rechts te zien verschijnen.

Bijsnijden en vervangen

 • Als je op de afbeelding klikt zie je rechts ‘Bijsnijden’ verschijnen. Klik daarop en sleep vervolgens de randjes van de afbeelding zo dat je de afbeelding op de gewenste manier bijsnijdt. Klik op ‘Gereed’ om het resultaat op te slaan.

  Staat er onder ‘Bijsnijden’ ‘Vervangen’? Dan kun je de afbeelding ook vervangen. Klik op vervangen en kies een andere (eigen) afbeelding uit.

Positie veranderen

 • Bij positie kun je bij de X en/of Y waarde getallen invullen waardoor de plek van de afbeelding verandert. Je kunt ook op de afbeelding klikken en de afbeelding naar de juiste plek slepen.

Grootte wijzigen

 • Wil je de grootte van de afbeelding wijzigen? Je kunt de B en/of H waarde aanpassen of klikken op de afbeelding en de grootte aanpassen door ter hoogte van de bolletjes (de hoeken van de afbeelding) te klikken en vervolgens te slepen.

Volgorde wijzigen

 • Wil je de afbeelding op de achtergrond van de pagina of juist op de voorgrond? Dit is handig als je wilt dat meerdere afbeeldingen elkaar overlappen of als je wilt dat de tekst voor de afbeelding komt te staan. Klik op de optie die je nodig hebt voor het gewenste resultaat.

Spiegelen

 • Je kunt de afbeelding ook spiegelen. Klik op horizontaal of verticaal spiegelen voor het gewenste effect.

Uitvullen

 • Je kunt een afbeelding ook uitvullen. Dit betekent dat de afbeelding net zo breed of net zo lang wordt als het kaartje.

Kleur wijzigen

 • Je kunt in sommige gevallen ook de kleur aanpassen van de afbeelding. Klik op de afbeelding. Klik ‘kleur’. Er komt een kleurenpalet tevoorschijn. Kies een kleur of voeg een eigen kleur toe. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan dit artikel.

Transparantie & draaien

 • Met transparantie kun je de afbeelding doorzichtig maken. Als je dit op 100% zou zetten, kun je de afbeelding niet meer zien. Maar je kunt er wel voor kiezen om de afbeelding iets meer doorzichtig (en subtieler) te maken. Je kunt de afbeelding ook draaien als je dat wilt. Bij beide kun je dit doen door het bolletje naar links of rechts te slepen.

Afbeelding toevoegen

 • Wil je een eigen afbeelding toevoegen? Klik dan op ‘Upload een eigen afbeelding’ en tadaa! Wil je een afbeelding van ons gebruiken? Kijk dan in onze beeldbank door te klikken op ‘Zoek in onze afbeeldingen’. Daar kun je 100+ afbeeldingen vinden die je kunt gebruiken.

Afbeelding verwijderen

 • Klik op de afbeelding en vervolgens op het kruisje.

Achtergrond

De meeste klanten passen de achtergrond van de kaart aan. De achtergrond bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte de sfeer van de kaart. Wil je meer weten over kleurencombinaties? Lees dan dit artikel.

Achtergrond wijzigen

 • Om de achtergrond te wijzigen, klik je op de achtergrond van de pagina. Klik op ‘Kies een afbeelding of patroon’ en zie rechts onze beeldbank verschijnen. Als je klikt op één van deze afbeeldingen zie je die over de gehele achtergrond verschijnen. We raden je aan dit alleen te doen met afbeeldingen uit het mapje ‘Achtergrond’. Je kunt ook een eigen achtergrond uploaden door te klikken op ‘Upload een eigen afbeelding’.

Kleur wijzigen

 • Om de achtergrond te wijzigen, klik je op de achtergrond van de pagina. Het vierkantje met ‘Kleur’ verschijnt. Klik erop en er komt een kleurenpalet tevoorschijn. Kies een kleur of voeg een eigen kleur toe. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan dit artikel.

Tekst verwijderen

 • Klik op de tekst en vervolgens op het kruisje.

Overige wijzigingen

Het kan zijn dat je iets wilt wijzigen aan het kaartje, wat je niet terugvindt in dit artikel. Misschien helpen de volgende artikelen je hierbij:

★ Hoe verander ik het enkel kaartje in een dubbel kaartje (en andersom)? Lees het hier.

★ Hoe verander ik het formaat van een kaartje (bijvoorbeeld vierkant in plaats van rechthoekig)? Lees het hier.

★ Ik wil foliedruk op mijn kaartje. Hoe voeg ik dat toe? Lees het hier.

★ Hoe wijzig ik een kleur of voeg ik een nieuwe eigen kleur toe? Lees het hier.

★ Hoe maak ik zelf een kaartje? Lees het hier.
 

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je alles over het aanpassen van een kaartje? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet hoe onze editor werkt

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'Hoe je zelf een kaartje maakt, zonder dat je er uren mee bezig bent'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.