Hoe je zelf een geboortekaartje maakt, zonder dat je er uren mee bezig bent
Hoe je zelf een geboortekaartje maakt, zonder dat je er uren mee bezig bent

Hoe je zelf een geboortekaartje maakt,
zonder dat je er uren mee bezig bent

 

Je wilt zelf een geboortekaartje ontwerpen en je hebt daarvoor onze website uitgekozen. Ten eerste willen we je even laten weten dat we het super leuk vinden dat je ons gevonden hebt voor deze unieke creatie die jij gaat maken. In dit artikel hopen je op weg te helpen naar een geweldig kaartje, gemaakt in onze editor.

Account

We adviseren je om een account aan te maken, zodat je jouw geboortekaartje kunt opslaan. Zo kun je steeds een poosje werken aan het kaartje, zonder dat je het kwijtraakt. Een account aanmaken? Lees er hier meer over.

Laptop of pc

Laptop of pc

Voordat we gaan beginnen adviseren we je om voor het maken van het geboortekaartje gebruik te maken van een laptop of computer. Het grotere scherm maakt het ontwerpen een stuk gemakkelijker.

Collectie

Denk je nu; ‘O help!! Ik kan helemaal niet zelf ontwerpen’. Ga dan snel naar dit artikel waarin we je uitleggen hoe je een ontwerp van ons naar eigen smaak kunt aanpassen. Een beetje van jezelf en een beetje van Studio Hemelsblauw.

Zelf maken

Kies bovenaan de website voor ‘zelf maken’. Hier kun je allerlei blanco kaartjes in verschillende formaten kiezen. Kies er eentje uit door erop te klikken.

Vervolgens kom je in de editor en kan het grote ontwerpen gaan beginnen. Wil je meer weten over hoe onze editor werkt? Klik dan op dit artikel.

Wij als drukkerij

Het kan zijn dat je ons alleen gebruikt als drukkerij. Je maakt in jouw vormgeving programma zelf het kaartje en je drukt het alleen bij ons af zonder de editor echt te gebruiken. Wij raden je het volgende aan: maak de afbeelding en de achtergrond in het vormgeving programma wat bij jou bekend is. Voeg die toe middels ‘Upload een eigen afbeelding’. Let op! De achtergronden hebben een marge van 3 mm nodig om goed te passen.

We adviseren je om de teksten toe te voegen in de editor. Hierdoor hoef je na de geboorte de geboortegegevens alleen maar te wijzigen in de editor en hoe je niet een geheel nieuwe afbeelding toe te voegen. Hierdoor kan eventueel ook iemand anders de wijziging doorvoeren en de bestelling plaatsen.
 

Ontwerptips

Tekst

  • Wil je twee soorten lettertypes combineren? Gebruik dan een strak lettertype in combinatie met een sierlijk lettertype. Het contrast maakt het speels en het zorgt ervoor dat sommige tekst extra opvallend is.

    Ben je bang om belangrijke informatie te noemen op het geboortekaartje? Lees dan dit artikel.

Afbeeldingen

  • Voeg je afbeeldingen toe die niet van jezelf zijn? Dat raden we af, tenzij ze rechtenvrij zijn. Wil je meer weten over rechtenvrije afbeeldingen in combinatie met geboortekaartjes? Lees dan dit artikel.

Lay-out

  • Ben je benieuwd naar hoe de lay-out van de meeste geboortekaartjes is opgebouwd? Lees dan dit artikel.

Foliedruk

Inspiratie

Ben je opzoek naar leuke namen of gedichtjes voor op het geboortekaartje? Dan is dit misschien iets voor jou:

☆ De 100+ leukste meisjesnamen? Bekijk ze hier

☆ De 100+ leukste jongensnamen? Bekijk ze hier

☆ De 100+ leukste unisex namen? Bekijk ze hier

☆ Wil je een gedichtje of oneliner op het geboortekaartje? Hier vind je er 30+!
 

Hulp nodig

Schakel ons in! We helpen je graag en het zelf ontwerpen van het geboortekaartje kan best lastig zijn. Neem gerust contact met ons op.

Onze planner

Je kunt nu het volgende vinkje van onze gratis planner afvinken. Heb je geen idee waar we het over hebben? Lees hier dan alles over onze gratis planner en houd het overzicht! Weet je alles over het zelf maken van een geboortekaartje? Zet dan een vinkje bij:

✔ Je weet hoe je zelf een geboortekaartje kunt ontwerpen

Naar de volgende stap? Lees hier dan 'De kleur van het geboortekaartje wijzigen? Zo doe je dat!'

   
Is dit niet wat je zocht? Hier vind je meer.