Maak het perfecte geboortekaartje in 6 eenvoudige stappen | Studio Hemelsblauw
Studio Hemelsblauw > Maak het perfecte geboortekaartje in 6 eenvoudige stappen | Studio Hemelsblauw

Maak het perfecte geboortekaartje in 6 stappen

 

Wat leuk dat je ons gevonden hebt. Er is bij jou/jullie vast een kindje op komst. Wat een mooi nieuws, van harte gefeliciteerd. Op onze website willen we jou helpen en begeleiden bij het maken van het perfecte geboortekaartje. We begeleiden je vanaf het moment van inspiratie op doen tot aan het bestellen van het uiteindelijke geboortekaartje. Aan de hand van onze ontwerpen en deze 6 eenvoudige stappen nemen we je mee in dit proces.

Wanneer begin je met deze stappen?

Uiterlijke week van de zwangerschap          Stap
30 Account aanmaken
30 Geboortekaartje kiezen
33 Geboortekaartje aanpassen en persoonlijk maken
34 Proefdruk bestellen
36 Geboortekaartje aanpassen en klaarzetten
Na de geboorte Controleren en bestellen

Lees ook ons artikel over wanneer je begint met het uitzoeken van het geboortekaartje.

Wat heb je nodig?

We adviseren je om deze stappen op een laptop of computer uit te voeren en niet op je telefoon of tablet. Het grotere scherm maakt het werken op onze namelijk website een stuk eenvoudiger.

Inhoud

 

Stap 1. Een account aanmaken

Account aanmaken

Het is verstandig om uiterlijk in week 30 van de zwangerschap een account aan te maken op onze website. Tegenwoordig moet je overal een account aanmaken. We begrijpen het dan ook goed dat je hier misschien geen zin in hebt, toch raden we je aan om dit wel te doen. Hieronder leggen we je uit waarom:

1. Favorieten: Je kunt in jouw account favoriete geboortekaartjes uit onze collectie opslaan in je eigen collectie. Dit doe je door naast een geboortekaartje op het hartje te klikken. Op dat moment worden ze opgeslagen in jouw eigen collectie en zo kun je gemakkelijk jouw favorieten verzamelen. Dit is ideaal om alvast wat eerste ideeën op te doen.

2. Jouw eigen collectie: Je kunt in het account ook de door jou bewerkte kaartjes opslaan. Ten eerste kun je op deze manier, op verschillende momenten, aan dezelfde kaartjes werken. Maar niet geheel onbelangrijk; je kunt hierdoor ook het definitieve kaartje klaarzetten, zodat je na de geboorte van jouw kindje alleen de laatste gegevens hoeft te wijzigen en het kaartje snel kunt bestellen.

3. Bestellingen: Je kunt in jouw account de bestelling op de voet volgen. Je kunt zien hoe ver de geboortekaartjes in het proces zijn en wanneer ze verzonden worden. Daarnaast kun je een geboortekaartje gemakkelijk herbestellen, als je bijvoorbeeld door zwangerschapsvergeetachtigheid je proefdruk kwijt bent geraakt ;)

4. Adressen: Je kunt in jouw account een lijst maken met adressen van de ontvangers, zodat je de geboortekaartjes direct kunt verzenden naar de ontvangers. Zo kun je je in de kraamweek focussen op jouw gezin.

5. Klantenservice: Dit is voor ons de belangrijkste reden om je aan te raden een account aan te maken. Als jij een account aanmaakt op onze website kunnen wij je veel gemakkelijker en beter helpen. Dit omdat we in jouw account bepaalde wijzigingen kunnen doorvoeren, die je zelf niet kunt doen, maar waar je misschien wel graag gebruik van wilt maken. Denk aan; kaarttype of kaartformaat wijzigen of foliedruk toevoegen aan een niet-foliekaartje etc.

Klik hier om een account aan te maken!

Terug naar boven

 

Stap 2. Een geboortekaartje kiezen

Moodboard maken

We adviseren je om uiterlijk in week 30 van de zwangerschap te starten met opdoen van inspiratie voor het geboortekaartje. We kunnen het ons voorstellen dat je dit misschien lastig vindt, omdat er zoveel opties zijn. Wat helpend kan zijn is om eerst eens wat geboortekaartjes te bekijken en een (soort) moodboard te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen:

1. Onze collectie: Bekijk alle kaartjes in onze collectie. We adviseren je om ook bij de jongenskaartjes te kijken als je al weet dat je een meisje verwacht en andersom. Het kan namelijk zomaar zijn dat je daar een heel mooi kaartje ziet en met wat aanpassingen maak je daar gemakkelijk een meisjes- of jongetjeskaartje van.

Klik bij alle kaartjes die je mooi vindt op het hartje. Dit kan op de kaartenpagina’s als je over het kaartje heen beweegt met je muis. Dan komt er een hartje met daarin een + tevoorschijn. Als je daar op klikt komt het kaartje in jouw account in jouw eigen collectie te staan. Je kunt ook op het kaartje klikken en dan onder ‘bewerk deze kaart’ op ‘bewaar dit kaartje’ klikken. Ook nu zal het kaartje opgeslagen worden in jouw eigen collectie.

2. Pinterest: Maak een profiel aan op Pinterest en maak vervolgens een bord aan. Als je niet wilt dat iemand dit bord ziet, kun je het bord op ‘verborgen’ zetten. Op deze manier is het bord alleen voor jou zichtbaar. Zoek op ‘geboortekaartje’, ‘geboortekaartje jongen’, ‘geboortekaartje meisje’ etc. Pin alle geboortekaartjes die je leuk vindt. Ook als je alleen een detail van het kaartje of bijvoorbeeld de kleur leuk vindt. Hoe meer je opslaat hoe beter.

 

Details filteren

Na het maken van je ‘moodboard’ ga je alles wat je hebt opgeslagen heel goed bekijken. Zijn er geboortekaartjes die je nu al niet meer zo leuk vindt? Verwijder die alvast. Dat scheelt weer kiezen!

Vergelijken

We gaan nu alle opgeslagen kaartjes met elkaar vergelijken. Bedenk goed wat je wel mooi vind aan die kaartjes en focus je daarop. Dus van de kleuren die je mooi vindt kijk je welke kleuren vaak voorkomen. Negeer de details die je sowieso niet mooi vindt van die kaartjes. Anders krijg je een wat troebel beeld van wat je mooi vindt.

1. Heb je gekozen voor bepaalde veel voorkomende kleuren? Dan vind je die kleuren mooi voor een geboortekaartje.

2. Heb je voor bepaalde veelvoorkomende details gekozen? Denk aan; kaartjes met foliedruk, met een bepaalde thema (herfst, botanisch, onderwaterwereld, dieren, alleen een naam etc.), zijn alle kaartjes strak vormgegeven of juist met allerlei tierelantijntjes? Dan vind je die details dan mooi voor op een geboortekaartje.

3. Heb je voor bepaalde veel voorkomende lettertypes gekozen? Dik, dun, strak of sierlijk? Dan vind je dat soort lettertypes mooi voor op een geboortekaartje.

 

Geboortekaartje maken / kiezen

Nu je de details gefilterd hebt, weet je wat je mooi vindt voor op een geboortekaartje. Je kunt nu een kaartje kiezen uit jouw eigen collectie die je al mooi vindt en daar deze details aan toevoegen. Je kunt ook helemaal zelf een kaartje maken in onze editor en daarbij gebruik maken van die details. Hier gaan we in de volgende stap dieper op in. Zorg ervoor dat je nu alle geboortekaartjes die je hebt opgeslagen in jouw eigen collectie, maar niet meer gaat gebruiken, verwijdert door op het prullenbakje te klikken. Anders zie je straks door de bomen het bos niet meer. Dit kun je eventueel ook doen bij je bord op Pinterest. Zo bewaar je alleen dat wat je echt wilt gaan gebruiken!

Terug naar boven

 

Stap 3. Het geboortekaartje aanpassen en persoonlijk maken

 

We raden je aan om uiterlijk in de week 33 van de zwangerschap te beginnen met het (persoonlijk) maken van je geboortekaartje. Je weet nu welke details je mooi vindt voor op een geboortekaartje en nu is het de bedoeling om van al die details een persoonlijk geboortekaartje te maken.

Je hebt op onze website twee opties:

1. Je kiest als basis een geboortekaartje uit onze collectie

2. Je maakt zelf het geboortekaartje met optie ‘zelf maken’

 

Je kiest als basis een geboortekaartje uit onze collectie:

We vinden het heel leuk dat je een geboortekaartje uit onze collectie gevonden hebt die je mooi vindt. Je kunt hiervan een persoonlijke geboortekaartje maken door de details aan te passen, waarmee jij het perfecte geboortekaartje voor jouw kindje vormgeeft. Dit doe je door op het gekozen geboortekaartje en vervolgens op ‘bewerk deze kaart’ te klikken. Nu kom je in onze editor terecht. In de editor kun je het kaartje helemaal aanpassen naar eigen smaak.

Je kunt verschillende aanpassingen doen:

a. De achtergrondkleur veranderen: Dit doe je door op de achtergrond van de kaart te klikken. Rechts verschijnt nu een vakje met ‘kleur:’. Klik op de kleur en kies een kleur van het Kleurenpalet of kies een eigen kleur door op de '+' te klikken. Je kunt hier ook een RGB-waarde gebruiken. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Ga naar de website HTML Color Codes en kies een kleur. Als je daar een kleur kiest zie je rechts een # met daarachter 6 cijfers of letters. Als je die code kopieert en plakt bij de '+', geeft de editor de achtergrond van het geboortekaartje die kleur. Wil je meer weten over kleuren wijzigen en kleurcombinaties? Lees dan onze artikelen daarover onder het kopje 'Tips'

Je kunt ook een patroon toevoegen aan de achtergrond. Klik rechts op ‘Achtergrond’. Klik op ‘zoek een afbeelding of patroon’. Open het mapje ‘Achtergronden’ en kies een achtergrond. Je kunt bij het patroon ook de kleur en de mate van transparantie aanpassen. De mogelijkheden verschijnen aan de rechterkant als je op het patroon klikt.

b. Afbeeldingen/illustraties toevoegen of verwijderen: Het kan zijn dat er illustraties op het kaartje staan die je wilt verwijderen. Dan klik je op de illustratie en klik je vervolgens op het kruisje. Als je de illustratie ergens anders wilt plaatsen, sleep je de illustratie naar de gewenste plek. Als een illustratie uit één kleur bestaat kun je ook de kleur aanpassen (dit werkt hetzelfde als de achtergrondkleur veranderen). Wil je een nieuwe illustratie of afbeelding toevoegen? Klik dan rechts op ‘Afbeeldingen en versieringen’ en kies uit één van de mappen een illustratie van ons of klik op ‘Upload een eigen afbeelding’ om iets van jezelf toe te voegen.

LET OP! Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen of foto’s. Meer hierover lezen? Check onze algemene voorwaarden.

c. Tekst en lettertype veranderen: Je kunt de tekst veranderen door op de tekst te klikken en direct te typen. Je kunt ook de lettergrootte, het lettertype, de regelafstand en de kleur veranderen.

d. Foliedruk toevoegen of foliekleur wijzigen: Wil je op een kaartje zonder foliedruk toch graag folie toevoegen? Neem dan contact met ons op voor je gaat bestellen. Dit kun je namelijk niet zelf. Wij moeten de kaart eerst voor je omzetten, daarna kun je een foliekleur kiezen voor de elementen die daar geschikt voor zijn en het kaartje bestellen. Alle tekst kan omgezet worden naar folie. Heb je wel folie op het geboortekaartje, maar wil je een andere kleur folie kiezen? Klik dan op het folie-element en kies bij ‘Kleur:’ een andere foliekleur. Je kunt per geboortekaartje maar één soort folie kiezen. Wil je nog meer weten over foliedruk? Lees dan deze weetjes over folie!

e. Logo aanpassen: Op elk kaartje staat ons logo. In veel gevallen kun je het logo een andere kleur geven, bijpassend bij de kaart. Wil je het logo op een andere plek of heb je andere vragen wat betreft ons logo? Neem dan contact met ons op. Mochten we bij de bestelling zien dat het logo er niet op staat? Dan nemen we contact met je op.

 

Je maakt zelf het geboortekaartje met optie ‘zelf maken’

Wat leuk dat je zelf het geboortekaartje gaat ontwerpen. Klik hiervoor in het menu op ‘zelf maken’. Kies vervolgens het gewenste formaat. Bedenk ook of je wilt kiezen voor zonder of met (enkel- of dubbelzijdig) folie. Vervolgens kun je dan in de editor het kaartje vormgeven.

Het onderstaande kan je hierbij helpen:

a. De achtergrond van kleur voorzien: Dit doe je door op de achtergrond van de kaart te klikken. Rechts verschijnt nu een vakje met ‘kleur:’. Klik op de kleur en kies een kleur van het Kleurenpalet of kies zelf een kleur door op het '+' te klikken. Voor een eigen kleur heb je een RGB-waarde nodig. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Ga naar de website HTML Color Codes en kies een kleur. Als je daar een kleur kiest zie je rechts een # met daarachter 6 cijfers of letters. Als je die code kopieert en plakt bij '+', geeft de editor de achtergrond van het geboortekaartje die kleur. Wil je meer weten over kleuren wijzigen en kleurcombinaties? Lees dan onze artikelen daarover onder het kopje 'Tips'

Je kunt ook een patroon toevoegen aan de achtergrond. Klik rechts op ‘Achtergrond’. Klik op ‘zoek een afbeelding of patroon’. Open het mapje ‘Achtergronden’ en kies een achtergrond. Je kunt bij het patroon ook de kleur en de mate van transparantie aanpassen. De mogelijkheden verschijnen aan de rechterkant als je op het patroon klikt.

b. Afbeeldingen/illustraties toevoegen: Je kunt illustraties of afbeeldingen toevoegen. Klik rechts op ‘Afbeeldingen en versieringen’ en kies uit één van de mappen een illustratie van ons of klik op ‘Upload een eigen afbeelding’ om iets van jezelf toe te voegen.

LET OP! Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van rechtenvrije afbeeldingen of foto’s. Meer hierover lezen? Check onze algemene voorwaarden.

Het kan zijn dat je de illustratie of afbeelding op het kaartje toch wilt verwijderen. Dan klik je op de illustratie en klik je vervolgens op het kruisje. Als je de illustratie ergens anders wilt plaatsen, sleep je de illustratie naar de gewenste plek. Als een illustratie uit één kleur bestaat kun je ook de kleur aanpassen (dit werkt hetzelfde als de achtergrondkleur veranderen).

c. Tekst toevoegen: Je kunt de tekst toevoegen door aan de rechterkant te klikken op tekst. Nu verschijnt op het kaartje een venster waarin je kunt typen. Je kunt daar ook de lettergrootte, het lettertype, de regelafstand en de kleur veranderen.

d. Foliedruk toevoegen of foliekleur wijzigen: Wil je graag een illustratie in foliedruk op het kaartje? Neem dan contact met ons op voor je gaat bestellen. Dit kun je namelijk niet zelf. Wij moeten de kaart eerst voor je omzetten, daarna kun je een foliekleur kiezen voor de elementen die daar geschikt voor zijn. Alle tekst kan omgezet worden naar folie. Heb je wel folie op het geboortekaartje, maar wil je een andere kleur folie kiezen? Klik dan op het folie-element en kies bij ‘Kleur:’ een andere foliekleur. Je kunt per geboortekaartje maar één soort folie kiezen. Wil je nog meer weten over foliedruk? Lees dan deze weetjes over folie!

e. Logo aanpassen: Op elk kaartje staat ons logo. In veel gevallen kun je het logo een andere kleur geven, bijpassend bij de kaart. Wil je het logo op een andere plek of heb je andere vragen wat betreft ons logo? Neem dan contact met ons op. Mochten we bij de bestelling zien dat het logo er niet op staat? Dan nemen we contact met je op.

Als het goed is heb je het kaartje nu al een stuk meer persoonlijk kunnen maken. Als je de naam van jouw kindje al bedacht hebt, kun je die al toevoegen voor het complete beeld. We raden aan om op het geboortekaartje een datum te kiezen die dichtbij de uitgerekende datum is. Op deze manier kun je namelijk al een beetje zien hoe de uiteindelijke datum eruit komt te zien op het geboortekaartje. Hetzelfde geldt voor de adresgegevens etc. Mocht je nog opzoek zijn naar een naam. We hebben hier de leukste jongens- en meisjesnamen voor je verzameld.

 

Wat zet je eigenlijk op een geboortekaartje?

We hebben een handig artikel geschreven over wat je allemaal op een geboortekaartje zet. Hierbij een korte samenvatting.

Deze informatie is erg belangrijk om te noemen op een geboortekaartje:

1. De naam van het kindje

2. De geboortedatum

3. De naam van de vader(s) en/of moeder(s) en eventuele broertjes en zusjes

4. De contactgegevens van de vader(s) en/of moeder(s)

Een geboortekaartje is een geboorteaankondiging en zonder de bovenstaande informatie te noemen op het kaartje, kun je net zo goed geen geboortekaartje sturen. Op deze manier heb je aangekondigd wie er geboren is en bij wie er bij jouw kindje hoort. Verder kun je nog allerlei dingen toevoegen aan het geboortekaartje.

Wij noemen hier de meest voorkomende informatie die mensen op het geboortekaartje zetten:

1. Het tijdstip van de geboorte

2.Het gewicht van het kindje

3. De lengte van het kindje

4. Extra of doopnamen

5. Een gedichtje (klik hier voor onze gedichtjespagina), songtekst of (bijbel)tekst

6. Een aanhef (welkom lief zusje, dag lief jongetje, welkom lieve [naam] etc.)

Overige informatie die je kunt delen op het geboortekaartje is: 

1. De geboorteplaats van het kindje

2. Het geslacht van het kindje (soms is dit al duidelijk door de naam of de kleurstelling van het geboortekaartje)

3. Tijden waarop bezoek welkom is

4. Verlanglijstje of cadeautips

Voor voorbeelden verwijzen we je naar ons artikel over welke tekst je op een geboortekaartje zet.

Terug naar boven

 

Stap 4. Een proefdruk bestellen

 

We raden je aan om uiterlijk in week 34 van de zwangerschap een proefdruk te bestellen van het geboortekaartje. Dit omdat je dan waarschijnlijk nog tijd genoeg hebt om het één en ander aan te passen. Dit kan veel stress geven als je dit op het laatste moment nog moet doen.

Waarom is een proefdruk van essentieel belang?

Alleen als je een proefdruk laat maken kun je zien hoe het uiteindelijke geboortekaartje eruit gaat zien. Er zijn een aantal dingen in het proces die je niet kunt beoordelen, zonder het in je handen te hebben. Denk maar aan:

1. Zijn de kleuren zoals ik me het voorgesteld had?

2. Is de tekst leesbaar?

3. Vind ik de papiersoort mooi en passen bij het ontwerp?

4. Vind ik de kwaliteit van het geboortekaartje goed?

5. Staan alle elementen op de kaart recht/op de goede plaats?

Dit zijn dingen die je eigenlijk echt pas goed kunt zien als je het kaartje in je handen hebt.

 

Prijzen proefdruk

Een eerste proefdruk zonder foliedruk kost €1,-. Een eerste proefdruk mét foliedruk kost €2,50. Elke proefdruk die je na die eerste plaatst heeft de prijs van één kaart (dit verschilt per kaart in verband met wel of geen foliedruk en het verschillende formaat). Bij je eerste proefdruk ontvang je van ons ook een envelop, passend bij het kaartje (je maakt zelf een keuze uit ons assortiment) en stalen van onze papiersoorten en envelopkleuren. Op deze manier kun je een goede inschatting maken van wat er bij het geboortekaartje past.

Papiersoorten

We hebben verschillende papiersoorten waar het geboortekaartje op gedrukt kan worden. Ook hierover schreven we een handig artikel. Lees ons artikel over onze papiersoorten om te zien wat wij jou adviseren. Hieronder zie je alvast ons aanbod.

Als je gekozen hebt voor een geboortekaartje zonder foliedruk kun je kiezen uit de volgende papiersoorten:

1. Oud Hollands*

2. Parelmoer*

3. Natuurkarton

4. Fotopapier

5. Zijdeglans papier

6. Duurzaam papier*

Als je gekozen hebt voor een geboortekaartje met foliedruk kun je kiezen uit de volgende papiersoorten:

1. Linnen*

2. Coated karton

* Dit zijn luxere papiersoorten: Voor de luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag extra per kaart extra. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. In de prijscalculator op de pagina van jouw favoriete kaartje kun je de totaalprijs voor jouw kaartjes uitrekenen.

Weet je welke papiersoort je gaat kiezen? Twijfel je nog? Je kunt ook meerdere proefdrukken bestellen op verschillende papiersoorten, dan kun je ze vergelijken.

 

Proefdruk bestellen

Is het kaartje compleet? Dan is het tijd om een proefdruk te bestellen. Ga vervolgens het bestelproces in door op 'Ja, ik wil deze!' te klikken en kies voor ‘Proefdruk’. Vul je gegevens in en kies de papiersoort die je wenst. Kies de kleur van de gewenste envelop en reken je bestelling af. Na je eerste proefdrukbestelling krijg je van ons een mail met enkele feedbackvragen. Als je deze invult kunnen we je helpen, mocht er iets niet naar wens zijn.

TIP: Voor maandag t/m vrijdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en verzonden en overgedragen aan PostNL. Bestel je een proefdruk met goud-, zilver- of koperfolie? Houd dan rekening met een iets langere levertijd. We dragen jouw foliekaartje binnen twee werkdagen over aan de post. Proefdrukjes worden per brievenbuspost verzonden en zullen in ongeveer 1-3 werkdagen bij jou in de brievenbus liggen, naar België kan dit 3 tot 8 dagen duren.

Terug naar boven

 

Stap 5. Het geboortekaartje aanpassen en klaarzetten

 

We adviseren om uiterlijk in week 36 van de zwangerschap te beginnen met deze stap. Als het goed is heb je de proefdruk(ken) ontvangen. Wat vond je van het geboortekaartje? Check aan de hand van het volgende lijstje of het geboortekaartje aan jouw wensen voldoet.

1. Zijn de kleuren van het geboortekaartje naar wens? Zo nee, kun je deze kleuren zelf aanpassen in de editor? Zo nee, neem dan contact met ons op.

2. Is de tekst leesbaar? Zo nee, verander de kleur, grootte, positie of dikte van de letters.

3. Vind ik de papiersoort mooi en passen bij het ontwerp? Zo nee, maak eens een proefdruk op een andere papiersoort. Dit geeft misschien wel het gewenste effect. Wil je hier graag advies over? Neem gerust contact met ons op.

4. Vind ik de kwaliteit van het geboortekaartje goed? Zo nee, laat het ons weten. Soms gaat er helaas iets mis.

5. Staan alle elementen op de kaart recht/op de goede plaats? Zo nee, zet het raster aan in de editor en zet alle elementen op de goede plek. We adviseren je om nu nog een proefdruk te laten maken. Gemiddeld maken klanten 2 tot 3 proefdrukken, totdat het perfecte geboortekaartje er tussen zit.

Als het kaartje helemaal naar wens is, zorg dan dat je alle andere geboortekaartjes uit jouw eigen collectie verwijderd. Stel dat je na de geboorte het niet ziet zitten om zelf de bestelling te plaatsen door wat voor reden dan ook, dan kan iemand anders het voor je doen en weet je zeker dat het goede geboortekaartje besteld wordt.

Extra’s

Wist je dat je bij ons van te voren de enveloppen kunt bestellen, zodat je ze al kunt schrijven of het adres erop kunt plakken? Daarnaast kun je ook alvast allerlei andere extra’s bestellen, denk aan:

1. Sluitstickers

2. Kraamfeestuitnodigingen

3. Houten vormpjes voor op het kaartje

4. Satijnen strikjes voor op het kaartje

5. Labels voor aan het kaartje 

6. Touwtjes

7. Paperclips

8. Een poster van het geboortekaartje

Met deze extra’s zorg je ervoor dat het geboortekaartje een prachtig pakketje wordt en dat alles mooi op elkaar afgestemd is.

 

Adressen

Hoeveel geboortekaartjes moet je sturen? En aan wie? Ook hier hebben we een handig artikel over geschreven. Bekijk dit artikel om niemand te missen. Wij adviseren om minimaal +10 kaarten te bestellen. Soms ben je nog iemand vergeten of wil je de overbuurvrouw toch een geboortekaartje geven. Het is namelijk zo dat onze minimale bestelwaarde 10 geboortekaartjes zonder folie en 20 geboortekaartjes met folie is. Dan kun je beter iets meer geboortekaartjes bestellen aan het begin, dan dat je er daarna misschien 1 of 2 tekort komt. Uit ervaring kunnen we spreken dat mensen vaak daarna nog een nabestelling doen van 10 of 20 kaarten omdat ze bijvoorbeeld zelf ook nog een extra geboortekaartje willen voor in het plakboek.

Het is handig ook om van te voren alle adressen te verzamelen. Dan hoef je dat straks niet te doen. In het artikel over wie je een geboortekaartje stuurt vind je ook een Excelbestand waarin je alle adressen kunt noteren en we laten je ook zien hoe je daar zelf eenvoudig etiketten van kunt printen.

Terug naar boven

 

Stap 6. Controleren en bestellen

 

Gefeliciteerd, het kindje is geboren! We hopen dat alles goed gaat en dat je heerlijk kunt genieten van je kindje.

Controleren

Het is tijd om het geboortekaartje te controleren. Open het geboortekaartje wat je hebt klaargezet in de editor:

1. Pas de naam aan (indien nodig) zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de kaart

2. Pas de geboortedatum aan zowel aan de binnenkant als de buitenkant

3. Vul de geboortegegevens (tijdstip geboorte, lengte, gewicht) en laat dat door iemand controleren

4. Controleer of de contactgegevens nog kloppen

5. Controleer of je nog tevreden bent over het gehele geboortekaartje

 

Bestellen

Je gaat nu het geboortekaartje bestellen. Zorg ervoor dat je het juiste aantal kaartjes besteld. Let op: wij adviseren vanuit ervaring om minimaal +10 geboortekaartjes te bestellen. Zorg ervoor dat je de juiste kleur enveloppen besteld (als je dit nog niet gedaan hebt). Kies de juiste papiersoort. Nu kun je echt op bestellen klikken!

Bezorging

Snelheid en gemak staan bij ons voorop, ook als het gaat om het verzenden en bezorgen van je bestellingen vanuit de webshop. Voor veel van onze bestellingen geldt: maandag t/m vrijdag vóór 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en verzonden en overgedragen aan PostNL. Let op: bestel je een kaartje met foliedruk? Houd dan rekening met een langere levertijd. We dragen je kaartje met foliedruk binnen twee werkdagen over aan de post.

Ook in België bezorgen wij uw bestelling graag aan huis. Let wel, de bezorgtijd van bestellingen naar België kunnen iets afwijken van de levertijd binnen Nederland.

De avond voordat je de geboortekaartjes ontvangt, ontvang je van ons een track en trace code waarmee je het pakket in de gaten kunt houden.

Feedback

Als je je geboortekaartjes ontvangen hebt, ontvang je van ons een mailtje waarin we je vragen feedback te geven op onze kaartjes en onze service. Hier kunnen wij ontzettend veel van leren. We stellen het daarom ook enorm op prijs als je dit wilt invullen. Alvast heel erg bedankt!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Terug naar boven