Geboortekaartjes met goudfolie: Dit moet je weten! | Studio Hemelsblauw
Studio Hemelsblauw > Geboortekaartjes met goudfolie: Dit moet je weten! | Studio Hemelsblauw

Geboortekaartjes met goudfolie: Dit moet je weten! | Studio Hemelsblauw

In dit artikel vertellen we alles over wat je moet weten over geboortekaartjes met goudfolie (hetzelfde geldt voor zilver- / koperfolie).

Eén kleur

Je kunt in een ontwerp maar één kleur foliedruk toevoegen; dus goud-, zilver of koperkleurig. Als je later in het ontwerp de kleur van het folie aanpast, zal de editor automatisch alle andere folieonderdelen aanpassen. De editor geeft dan ook een melding.

Bovenste laag

Goudfolie vormt altijd de bovenste laag van het geboortekaartje. Er kan dus niets over het goudfolie gedrukt worden. In de editor zal het element met goudfolie altijd op de voorgrond staan. Dit komt doordat het goudfolie als laatst (en bij een andere drukkerij) op het geboortekaartje wordt gedrukt.

Goudfolie elementen op een geboortekaartje

Niet alle elementen die je uit de beeldbank kunt toevoegen aan een geboortekaartje kun je een foliekleur geven. Alleen de elementen die zwart zijn in de beeldbank kunnen omgevormd worden tot folie-elementen. Een element met foliemogelijkheden moet namelijk uit één kleur bestaan. Alle lettertypes in onze editor kunnen gedrukt worden met folie.

Je geeft elementen een foliekleur, door de kleur van het element te wijzigen. Als je een foliekaartje van ons aan het bewerken bent, kun je daar kiezen voor ‘folie’ en daar de kleur wijzigen naar eigen smaak. Als je zelf een kaartje ontwerpt of als je een ‘normaal’ kaartje aan het bewerken bent, dan zie je ‘folie’ niet staan. Wij adviseren je om dan het ontwerp naar wens af te maken, op te slaan in je account en ons even een berichtje te sturen met welke elementen je in welke foliekleur wilt laten drukken. Dan passen wij dat voor je aan! Vervolgens kun je dan zelf een proefdruk of een bestelling plaatsen.

Zelf een goudfolie geboortekaartje maken

Als je zelf een ontwerp wilt maken met foliedruk dan kun jij op dat moment geen foliekleur aan het ontwerp toekennen. Dat doen wij nadat je het ontwerp opgeslagen hebt en ons daarover een berichtje heb gestuurd (zie hierboven). Mocht je er niet uitkomen? We helpen je graag! Stuur ons een berichtje en we helpen je om jouw ideale geboortekaartje vorm te geven.

Papiersoorten voor goudfolie

Goudfolie kan niet op elke papiersoort gedrukt worden. Daarom kun je je goudfoliekaartje alleen op 300 grams coated karton laten printen. Wij zijn zelf erg te spreken over het resultaat!

Minimale oplage

Omdat het drukken van goudfolie een speciale en kostbare manier van drukken heeft, kun je wel een proefdruk bestellen, maar geldt er verder een minimale oplage van 20 kaarten. Een proefdruk kost in vergelijking met een ‘normaal’ kaartje iets meer, namelijk €2,50 voor de eerste proefdruk en daarna betaal je de reguliere kaartprijs.

Levertijd

De levertijd van de kaartjes is als volgt: kaartjes die voor 18.00 uur worden besteld, dragen we binnen 2 werkdagen over aan de post. Proefdrukken worden met brievenbuspost bezorgd. Deze doet er in Nederland 1-2 werkdagen over, naar België kan dit tot 7 werkdagen duren. Je eindbestelling wordt in een pakket bezorgd. Pakketten worden doorgaans binnen 1 dag nadat ze aan de post zijn overgedragen, bezorgd. Foliekaartjes worden alleen op werkdagen gedrukt. Dit betekent dat we met de volgende verzenddagen werken:

Op maandag t/m donderdag voor 18.00 uur besteld, dezelfde dag gedrukt, de volgende werkdag verzonden.

Op vrijdag en zaterdag voor 18.00 uur besteld, maandag gedrukt, dinsdag verzonden.

Verzendservice

Als je een foliekaartje besteld bij ons, kun je helaas nog geen gebruik maken van de directe verzendservice. Dit komt doordat het folie in een andere drukkerij gedrukt wordt.

Combineer goudfolie

Je kunt jouw geboortekaartje met goudfolie heel mooi afmaken met bijvoorbeeld de enveloppen met gouden inlay en de sluitstickers met foliedruk!

Heb je nog vragen over foliedruk of kom je ergens niet uit? Wij staan voor je klaar om je te helpen!

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: