Hoe wijzig ik de kleuren van mijn geboortekaartje? | Studio Hemelsblauw
Studio Hemelsblauw > Hoe wijzig ik de kleuren van mijn geboortekaartje? | Studio Hemelsblauw

Hoe wijzig ik de kleuren van mijn geboortekaartje? | Studio Hemelsblauw

 

Je hebt een mooi geboortekaartje op onze site gevonden, alleen de kleuren spreken je niet aan. Je kunt veel elementen van kleur veranderen en in dit artikel delen we met je hoe je dat kunt doen.

Bij welke elementen kan ik de kleur wijzigen?

Je kunt de kleur wijzigen bij alle elementen die bestaan uit één kleur. Elementen die bestaan uit meerdere kleuren bestaan na het wijzigen van de kleur uit één kleur. Soms is het lastig om te zien of je een element wel of niet van kleur kunt wijzigen, daarom hebben we de optie kleur wijzigen alleen zichtbaar gemaakt bij elementen die je ook daadwerkelijk van kleur kunt veranderen. De optie kleur wijzigen ziet er zo uit:

Het element heeft de originele kleur waneer je dit 'doorgestreepte druppeltje' ziet. Heb je zelf het element een andere kleur gegeven, dan zie je achter 'Kleur' de door jou gekozen kleur!


Kleurpalet

Door achter 'Kleur' op het 'doorgestreepte druppeltje' te klikken kun je een andere kleur kiezen. Dit is het venster wat dan zichtbaar wordt:

Door de zwarte streep onder 'Kleurpalet' kun je zien dat we ons daar nu bevinden. Dit zijn alle algemene kleuren in de editor. Als je hier een kleur vindt die mooi past bij het element wat je wilt wijzigen, kun je de kleur aanklikken en verandert het element in die kleur. Je kunt eindeloos kleuren uitproberen, tot de geschikte kleur er tussen zit.


Eigen kleuren toevoegen

Wil je een hele andere kleur toevoegen? Dat kan ook. Klik dan op 'Custom'. Dit venster verschijnt dan:

Hier kun je alle kleuren die je maar kunt bedenken toevoegen. Hiervoor heb je kleurcodes nodig, die je in het vakje achter 'Kleurcode' invult. Rechts van de code verschijnt nu de kleur die bij de code past. Wanneer je op Enter drukt wordt de kleur toegevoegd op de rij eronder:


Kleurcodes

Maar hoe kom je nu aan de juiste codes? We hebben twee tips:

- Klik hier en kies de kleur uit die je wilt gebruiken en kopieer de Hex-waarde en plak die in de editor in het vak achter 'Kleurcode'

- Maak gebruik van deze website voor eindeloze kleuren inspiratie.


Origineel

Wil je het element toch in zijn originele kleur toevoegen aan je geboortekaartje? Klik dan op 'originele kleur'.


Kleurencombinaties

Wat is nu een mooie kleurencombinatie? Wij schreven er een artikel over. Die vind je hier!

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het perfectioneren van jouw kaartje! Zo niet, mail ons dan gerust!